A steak a húsok fejedelme, a legnemesebb húsból a legegyszerűbb módon elkészített étel, mégis rengeteg vitatott részlet és fortély kapcsolódik hozzá. Tökéletes steaket sütni nem is olyan egyszerű, mint elsőre tűnik, mert könnyű elrontani. De nem akarunk senkit elrettenteni, inkább összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat – és mutatjuk a tökéletes receptet.
A marhahús, különösen a gyönyörű bélszín nem olcsó mulatság, nem lenne jó kiszárítani, vagy olyan keményre sütni, mint egy cipőtalp. De mire érdemes mindenképpen figyelni?
Az, hogy ki mennyire átsülve szereti, ízlés dolga, a sütési fokozatokról itt olvashattok >>
Bélszín roston sült fűszeres héjas krumplival
Hozzávalók:
Elkészítés: A burgonyákat alufóliába csomagoljuk, és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. Amikor készen van, kibontjuk, majd egy krumplinyomó segítségével egy mozdulattal szétnyomjuk. A tetejére fűszervajat és reszelt sajtot szórunk, majd visszatesszük a sütőbe, és megpirítjuk.
Mindeközben egy felhevített serpenyőbe szintén kis fűszervajat dobunk, belehelyezzük a bélszínszeleteket, majd oldalanként 2 percig sütjük, csipesszel megfogva a szeletek oldalára is kérget sütünk.
Ha készen van, megsózzuk, borsot őrölünk rá, majd egy fóliával leterítve pihentetjük pár percig tálalás előtt.
A fűszeres héjas sült krumplival és egy kis extra fűszervajjal tálaljuk.