Három alapanyag, amely tökéletes harmóniát alkot, pár perc munka az összeállítása, és mindenkit levesz a lábáról. A Cookta 2. Aranykanál-versenyének receptjeiből válogattunk, a legjobbakat magunk is elkészítettük.
A grillezés volt a témája a Cookta és a Heinz nagy nyári Aranykanál-díjas receptversenyének. A beküldött receptekből a 10 legjobb, legötletesebb bőséges Heinz ajándékcsomagot érdemel, a legjobb három ezenfelül még egy gazdag Ponti termékcsalád-válogatást is. A zsűri által kiválasztott 3 legjobb grillreceptet pedig el is készítjük – pontosabban elkészítettük –, és ebből választjuk ki kóstolás után a győztest, aki a fiatal iparművész és aranyműves Besnyői Rita által tervezett és készített Aranykanál-díjat megkapja. Az eredmény hamarosan kiderül, a TOP3-ba mindenesetre bekerült a Szemelácz Krisztina által küldött, fetával töltött, baconben sült gomba.
A recept ugyan rém egyszerű, de minden elismerést bezsebelhetünk vele, és ha épp nem alkalmas az idő grillezésre, sütőben is megsüthetjük. A füstös íz kicsit hiányozni fog, de úgy is kipróbáltuk, és veszettül finom. Mikes Márk gasztrobloggerünk, bormesterünk – és most már grillmesterünk – készítette el, mutatjuk is, sok fotóval.
Fetával töltött, baconben sült gomba
Hozzávalók:
Elkészítés: A gombák tönkjét kitörjük a kalapból, a gombát megtisztítjuk. Grillrácson, faszén fölött elősütjük, majd tányérra szedjük.
A fetát felkockázzuk, a gombakalapokba elosztjuk, és vékonyra szelt baconnel betekerjük.
Visszatesszük a grillre, és időnként megforgatva pirosra, ropogósra sütjük.
Előételnek is tökéletes, mert gyorsan elkészül, de salátával akár főfogásnak is tálalhatjuk.
Hamarosan jövünk az eredménnyel!