A szabadföldi koktélparadicsom most a legédesebb, akár gyümölcsként is érdemes bekapkodni belőle néhányat, de sütve is valami mennyei.
Félbevágva, kicsit fűszerezve, kevés olívaolajjal, fokhagymával érdemes tepsibe tenni és sütőbe tolni ezeket az apró paradicsomokat. Főtt tésztával egyszerűen összeforgatva a legfinomabb mediterrán fogást kapjuk, de akár olaszos krémlevesnek is elkészíthetjük, vagy éppen egy kiadós és nagyon sajtos grillezett melegszenvicsbe is tehetjük, ahogy a Home Cooking Adventure ajánlja.
Ez a serpenyőben sült, vajtól ropogós és nagyon sajtos szendvics végtelenül egyszerű, de a belekerülő kevés alapanyag maga a nyár esszenciája, mintha egy margherita pizzát transzformáltunk volna gyors melegszendvicsbe.
Serpenyős melegszendvics sült koktélparadicsommal és sajttal
Hozzávalók:
Elkészítés: A koktélparadicsomokat félbevágjuk, tálba tesszük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk az olívaolajjal, összeforgatjuk, majd egy tepsibe tesszük, és 190 fokos sütőben 25-30 percig sütjük.
Szoba-hőmérsékletű vajjal megkenjük a kenyérszeletek egyik felét. A nem vajazott oldalra rszelt sajtot, sült paradicsomot és bazslikomot teszünk, majd befedjük egy másik szelet vajazott kenyérszelettel, de úgy, hogy a vajas oldal kívül legyen.
Egy tapadásmentes serpenyőt felforrósítunk, és a szendvicsek mindkét oldalát 3-3 percig sütjük. Zsiradék nem szükséges hozzá, a kenyéren lévő vaj pont elég. Forrón tálaljuk.