Írd be, mit keresel:

Melegszendvics, ami pizzának is beillik

A szabadföldi koktélparadicsom most a legédesebb, akár gyümölcsként is érdemes bekapkodni belőle néhányat, de sütve is valami mennyei.

Cookta - 2016.09.20.
Melegszendvics, ami pizzának is beillik

Félbevágva, kicsit fűszerezve, kevés olívaolajjal, fokhagymával érdemes tepsibe tenni és sütőbe tolni ezeket az apró paradicsomokat. Főtt tésztával egyszerűen összeforgatva a legfinomabb mediterrán fogást kapjuk, de akár olaszos krémlevesnek is elkészíthetjük, vagy éppen egy kiadós és nagyon sajtos grillezett melegszenvicsbe is tehetjük, ahogy a Home Cooking Adventure ajánlja.

Ez a serpenyőben sült, vajtól ropogós és nagyon sajtos szendvics végtelenül egyszerű, de a belekerülő kevés alapanyag maga a nyár esszenciája, mintha egy margherita pizzát transzformáltunk volna gyors melegszendvicsbe.

Objektum doboz

Serpenyős melegszendvics sült koktélparadicsommal és sajttal

Hozzávalók:

  • 25 dkg koktélparadicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • só, bors
  • 8 szelet kenyér
  • 15 dkg reszelt sajt
  • vaj
  • friss bazsalikomlevél

Elkészítés: A koktélparadicsomokat félbevágjuk, tálba tesszük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk az olívaolajjal, összeforgatjuk, majd egy tepsibe tesszük, és 190 fokos sütőben 25-30 percig sütjük.

Szoba-hőmérsékletű vajjal megkenjük a kenyérszeletek egyik felét. A nem vajazott oldalra rszelt sajtot, sült paradicsomot és bazslikomot teszünk, majd befedjük egy másik szelet vajazott kenyérszelettel, de úgy, hogy a vajas oldal kívül legyen. 

Egy tapadásmentes serpenyőt felforrósítunk, és a szendvicsek mindkét oldalát 3-3 percig sütjük. Zsiradék nem szükséges hozzá, a kenyéren lévő vaj pont elég. Forrón tálaljuk.

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.