Imádjuk az olasz ételeket és beszédes neveiket: a tiramisu (húzz fel, vidíts fel) után itt az „ugorj a számba” húsételük, vagyis a zseniális saltimbocca is. Ugorjon, nem fogunk ellenállni!
A sült galambra nem várunk, de a saltimboccára igen, de nem is kell várni, megcsináljuk magunk, mert egyszerű, de valami elképesztően finom. Gyors, elronthatatlan, de való igaz, hogy finomságát a nagyon nemes alapanyagoknak köszönhetjük.
Az alapja zsenge hús, sovány sonka és egy karakteres zöldfűszer, a zsálya. Az eredeti receptben borjúhús, vékonyra szelt pármai sonka és zsálya szerepel, kevés olívaolaj, vaj, fehérbor, só és bors. Zsálya nélkül nem érdemes nekifogni, de a pulykahússal és más, száraz sonkával is érdemes kipróbálni.
Fantasztikusan finom, akár salátával, akár párolt zöldséggel, de szerecsendiós krumplipürével is mennyei. Nagyon egyszerű és gyors fogás – a lelke a fűszer, csak friss zsályával érdemes nekifogni!
Saltimbocca – „ugorj a számba” húsfalatok Olaszországból
Hozzávalók:
Elkészítés: A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, mindegyikre fél szelet sonkát és 1-1 levél zsályát teszünk, amit fogpiszkálóval rögzítünk.
Serpenyőben a vajat felolvasztjuk, a hússzeleteket a zsályás oldalukkal lefelé elkezdjük sütni, majd 2 perc után megfordítjuk, és még 1-1,5 percig sütjük, majd felöntjük a fehérborral, és lefedve 4-5 percig pároljuk.
Ezzel el is készültünk, a húst salátával, párolt zöldséggel tálaljuk, de krumplipürével is nagyon finom. A szaftot a húsra vagy a krumplipürére locsoljuk.