A hamburger kifejezetten gyors fogás, kivéve, ha mi magunk sütjük a bucit, mert azt bizony dagasztani, keleszteni, sütni kell. Na de mi lenne, ha a buci helyett tócsnival készítenénk?
Ki ne ismerné és szeretné a tócsnit, lepcsánkát vagy cicegét, nevezzük bárhogy is? Gyors, olcsó és egyszerű, köretnek vagy főételnek is megállja a helyét, krumpli és tojás pedig mindig van otthon.
Ha tartalmasabb fogásra vágyunk, mondjuk épp hamburgerre, de nincs időnk vagy kedvünk a bucisütéshez, és hát valljuk be, csak a friss, igazi bucival igazán finom a szaftos húspogácsa, akkor nagyszerű megoldás a tócsni. Az alábbi videóban a krumplilepénykék és a húspogácsa mellé egy kis pirított hagyma, ketchupos majonéz és sajt is került, de ízlés szerint bármivel gazdagítható, salátával kísérve pedig gyors és kiadós, nagyon finom ebéd vagy vacsora.
Tócsni-burger
Hozzávalók 2 személynek:
Elkészítés: A krumplikat meghámozzuk, megmossuk, lereszeljük. Hozzáadjuk a tojást, kevés lisztet, sózzuk, borsozzuk.
A majonézt és a ketchupot összekeverjük, félretesszük.
A hagymát felkockázzuk, és serpenyőben egy kevés olajon megdinszteljük, kiszedjük a serpenyőből, félretesszük, majd a húspogácsák mindkét oldalát néhány perc alatt megsütjük.
Közben egy másik serpenyőben 4 darab féltenyérnyi tócsnit sütünk a krumplis keverékből, majd konyhai papírtörlőn felitatjuk a felesleges zsiradékot.
1-1 tócsnit tányérra szedünk, 1-1 szelet sajtot teszünk rájuk, majd a húspogácsát, a ketchupos majonézt, elosztjuk rajtuk a pirított hagymát, majd 1-1 szelet sajtot helyezünk rájuk, végül befedjük 1-1 tócsnival.
Salátával tálaljuk, jóízűen elfogyasztjuk.