Ha zabról van szó, mindenkinek egyből egy nagy tál gyümölcsös, fahéjas, de mindenképpen édes reggeli jut eszébe. Na de ki mondta, hogy nem lehet sósan is enni? Mi kipróbáltuk!
Első hallásra nekünk is furcsának tűnt tojással, spenóttal, sőt hagymával (!) kombinálni a zabkását, de aztán belegondoltunk: miért is ne? Hiszen a zabnak eléggé semleges az íze, csak valamiért mégis mindig édes feltétekkel kerül az asztalra. Úgyhogy itt az idő szakítani a megszokással, belevetni magunkat az ismeretlenbe, és kipróbálni valami merőben újat!
Ráadásul igazán egészséges, kiegyensúlyozott reggeliről van szó, tökéletes fehérje-szénhidrát-zöldség aránnyal. Garantált löketet ad egész délelőttre, de akár edzések előtt vagy után is szuper választás lehet pont emiatt. Na de ne szaporítsuk tovább a szót, lássuk ezt a bajnok reggelit! Sőt, akár vacsorára is ideális!
Tojásos zabkása
Hozzávalók:
Elkészítés:
Egy kisebb serpenyőben közepes lángon olajat hevítünk, és rádobjuk a szeletelt hagymákat. Enyhén sózzuk-borsozzuk, majd addig főzzük, amíg a hagymák jól meg nem puhulnak. Hozzáadjuk a bébispenótot.
Ráöntjük a vizet és a zabot, kicsit feljebb vesszük a hőfokot, amíg forrni nem kezd a víz. Kb. 1 percig főzzük, majd lejjebb vesszük a lángot, hozzáöntjük a tejet, és ismét megfűszerezzük. Ha már jó krémes az állaga, levesszük a tűzről, és elkeverjük benne a reszelt sajtot.
Tükörtojást készítünk, amit rádobunk a kész zabkása tetejére, valamint tálalás előtt még alaposan megszórjuk friss spenóttal. Azonnal fogyasztjuk.