Írd be, mit keresel:

Tepsis tészta zöldségekkel, sok sajttal, egyszerűen

Pár perc munka, néhány alapanyag, egy kis besamel, mindez tepsiben átsütve – így a krémes tészta tetején a sült sajttal tényleg nagyon finom fogás gyors vacsorának.

Cookta - 2016.10.02.
Tepsis tészta zöldségekkel, sok sajttal, egyszerűen

Kezdők is bátran elkészíthetik, de sietős napokon mindenkinek jól jöhet egy tartalmas, de nem nehéz tésztás egytálétel, ami sajtmártással sül pár perc alatt illatos finomsággá.

„Ezt a tésztát én 'csajos fogásnak' neveztem el, mivel húst nem tartalmaz, így a férfiak nálunk inkább kihagyják. Mivel a tésztát és a zöldségeket pár perc alatt előfőzhetjük, és rövid idő alatt összeállíthatjuk, már nincs is más dolgunk, mint betolni a sütőbe. Ezután csak a tálalásra kell pár percet szánnunk, és már falatozhatunk is.”

Forrás:
Kard Sándorné

Zöldséges tészta csőben sütve

Hozzávalók 2 személynek:

  • 15 dkg fodros kockatészta
  • 15 dkg mexikói zöldségkeverék
  • 5 dkg vaj
  • 4 dkg liszt
  • 3,5-4 dl tej
  • őrölt bors
  • csipet szerecsendió
  • kisebb csokor petrezselyemzöld
  • 15 dkg reszelt sajt

Elkészítés: A tésztát főzzük ki enyhén sós vízben, közben készítsük el a besamelmártást. 

A vajat hevítsük fel, adjuk hozzá a lisztet, és kevergetve pirítsuk világos zsemleszínűre. Vegyük le a tűzről, és állandó keverés mellett öntsük hozzá a tejet, keverjük csomómentesre, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg szerecsendióval, majd adjuk hozzá a reszelt sajt felét. Tegyük vissza a tűzre, és kevergetve addig főzzük, míg besűrűsödik a mártás.

A tésztát szedjük ki a vízből, és tegyük hideg vízbe. A tésztafőző vízbe ezután tegyük bele a mexikói zöldségkeveréket, és pár perc alatt főzzük roppanósra, majd szűrjük és csepegtessük le. Szűrjük és csepegtessük le a tésztát is, majd keverjük össze a zöldséggel és az elkészített besamelmártással, valamint az apróra vágott petrezselyemzölddel együtt, óvatosan forgassuk össze.

Egy sütőformát kenjünk ki vékonyan vajjal, majd öntsük bele a tésztás-zöldséges keveréket, és szórjuk meg a maradék reszelt sajttal. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra.

Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd úgy kínáljuk.

Forrás:
Kard Sándorné

A receptet és a fotót Kard Sándorné küldte. Köszönjük!

Olvasóink tésztás receptjeit várjuk receptversenyünkre! >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.