Pár perc munka, néhány alapanyag, egy kis besamel, mindez tepsiben átsütve – így a krémes tészta tetején a sült sajttal tényleg nagyon finom fogás gyors vacsorának.
Kezdők is bátran elkészíthetik, de sietős napokon mindenkinek jól jöhet egy tartalmas, de nem nehéz tésztás egytálétel, ami sajtmártással sül pár perc alatt illatos finomsággá.
„Ezt a tésztát én 'csajos fogásnak' neveztem el, mivel húst nem tartalmaz, így a férfiak nálunk inkább kihagyják. Mivel a tésztát és a zöldségeket pár perc alatt előfőzhetjük, és rövid idő alatt összeállíthatjuk, már nincs is más dolgunk, mint betolni a sütőbe. Ezután csak a tálalásra kell pár percet szánnunk, és már falatozhatunk is.”
Zöldséges tészta csőben sütve
Hozzávalók 2 személynek:
Elkészítés: A tésztát főzzük ki enyhén sós vízben, közben készítsük el a besamelmártást.
A vajat hevítsük fel, adjuk hozzá a lisztet, és kevergetve pirítsuk világos zsemleszínűre. Vegyük le a tűzről, és állandó keverés mellett öntsük hozzá a tejet, keverjük csomómentesre, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg szerecsendióval, majd adjuk hozzá a reszelt sajt felét. Tegyük vissza a tűzre, és kevergetve addig főzzük, míg besűrűsödik a mártás.
A tésztát szedjük ki a vízből, és tegyük hideg vízbe. A tésztafőző vízbe ezután tegyük bele a mexikói zöldségkeveréket, és pár perc alatt főzzük roppanósra, majd szűrjük és csepegtessük le. Szűrjük és csepegtessük le a tésztát is, majd keverjük össze a zöldséggel és az elkészített besamelmártással, valamint az apróra vágott petrezselyemzölddel együtt, óvatosan forgassuk össze.
Egy sütőformát kenjünk ki vékonyan vajjal, majd öntsük bele a tésztás-zöldséges keveréket, és szórjuk meg a maradék reszelt sajttal. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra.
Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd úgy kínáljuk.
A receptet és a fotót Kard Sándorné küldte. Köszönjük!