A frittata egyféle gazdag rántotta, aminek az a jellegzetessége, hogy sütőben készül. Gazdagítható szinte bármivel, kiadós, egyszerű és nagyon finom.
A tojásos fogásokra mindenkinek megvan a maga kedvenc válasza: a spanyoloknak a krumplival gazdagított tortilla, a franciáknak az omlett, nekünk a finom, magyaros rántotta – az olaszoknak pedig a frittata. Akár önálló fogás is lehet, ha kellően tartalmas – mint olvasónk alábbi receptjében.
„Frittatát számtalan módon készíthetünk, és tálalhatjuk reggelire vagy vacsorára, akár ebédre. Ezt a tésztás frittatát én ebédre készítettem, és talán egy kicsivel több időt vett igénybe, de így is bő fél óra elteltével már tálalhattam is. Készíthetjük több tojással, ízlés szerint fűszerezve… A végeredmény pedig igencsak laktató, és nem utolsósorban nagyon finom.”
Cukkinis-tésztás frittata
Hozzávalók 2 személynek:
Elkészítés: A cukkinit vágjuk fel kisebb kockákra. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. A tojásokat üssük fel egy tányérba, majd villával verjük fel habosra. A tésztát főzzük ki enyhén sós vízben, majd szűrjük és csepegtessük le.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd a felkockázott cukkinit is, keverjük alaposan össze, és közben ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal, majd pár percig pároljuk, hogy a cukkini még roppanós maradjon.
Ezután vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá a kifőtt, és lecsepegtetett tésztát. Keverjük óvatosan össze, majd öntsük rá a felvert tojást úgy, hogy lehetőleg mindenhova kerüljön belőle. Ízlés szerint szórjuk meg reszelt sajttal, mielőtt betennénk a sütőbe.
Helyezzük be a serpenyőt előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 15–20 perc alatt készre. A serpenyő nyelét, ha szükséges, borítsuk be alufóliával, nehogy a sütőben megolvadjon!
Az elkészült frittatát vegyük ki a sütőből, majd tálalás előtt hagyjuk egy kicsit hűlni, és úgy kínáljuk.
A receptet és a fotót Kard Sándorné küldte. Köszönjük!
Továbbra is várjuk olvasóink tésztás receptjeit receptversenyünkre! >>