Írd be, mit keresel:

Ellenállhatatlan forró mártogatós: camembert cipóban sütve

A sült sajt minden formában nagy kedvenc: rántva, grillezve, melegszendvicsben, rakott ételek tetején vagy pizzán... Cipóban sütve pedig egész egyszerűen zseniális, miközben pofonegyszerű. 

Cookta - 2016.10.08.
Ellenállhatatlan forró mártogatós: camembert cipóban sütve

A legjobb vendégváró vagy gyors vacsora lehet egy pohár borral ez a cipóban sült camembert. Az olvadt sajt illatos és krémes, a kenyér kívül ropogós, a belseje sem vész kárba, hiszen ujjnyi darabokra vágva ropogósra sül a tepsiben, és ezzel mártogathatjuk majd a cipó belsejébe rejtett sajtot.

Az alábbi receptben fokhagymás vajjal kell kikenni a kivájt kenyeret, a sajtot pedig csak sóval, borssal fűszerezni, de természetesen megszórhatjuk kakukkfűvel, rozmaringgal is a sajtot, vagy tovább fokozhatjuk a fokhagymás ízhatást, ha néhány gerezdet pálcikákra vágunk, és a sajtba szurkáljuk. Kísérőnek kínálhatunk mellé almát, körtét is kockákra vágva, sárgarépát, sörretket vagy szárzellert hasábokra vágva – ezek is tökéletesek a mártogatáshoz.

Objektum doboz

Cipóban sült camembert

Hozzávalók:

  • 1 kisebb rozscipó
  • 1 kerek camembert sajt
  • diónyi vaj
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • só, bors

Elkészítés: A vajat megolvasztjuk, majd összekeverjük a zúzott fokhagymával. A cipó tetejét levágjuk, a kenyérbelet késsel körbevágjuk, majd óvatosan kiemeljük. A cipó belsejét és a tetejének vágott felületét is lekenjük az olvasztott vajjal. A camembert sajt tetejét vékonyan levágjuk, a tetőt a cipóba tesszük, majd erre ráhelyezzük a sajtot is úgy, hogy a vágott felület felfelé legyen. Sózzuk, borsozzuk, majd a cipó kalapját ráillesztjük, és 180 fokos sütőben 15 percig sütjük.

Közben a cipó belsejét ujjnyi csíkokra vágjuk, és ha letelt a sütési idő, akkor a cipó mellé rakjuk a tepsibe, és még 5 percre visszatoljuk, hogy kellően megpiruljon ez is.

A sütőből kivéve a cipó kalapját leemeljük, és a pirított kenyérbelsővel mártogatjuk az olvadt sajtot.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.