Írd be, mit keresel:

A legkrémesebb paradicsomszósz tésztához

Az olaszos tésztaételek elengedhetetlen eleme a paradicsomszósz, vagyis sugo, ami sokféle változatban készülhet: az alapreceptben paradicsom, fokhagyma és bazsalikom van, de gazdagítható zöldségekkel, gombával vagy darált hússal, tonhallal. Vagy mascarponéval – érdemes kipróbálni!

Cookta - 2016.10.08.
A legkrémesebb paradicsomszósz tésztához

A paradicsomszósz karakteres dolog, szokták lágyítani egy kis cukorral a zöldség savasságát, de igazán krémes, lágy, mégis minden cseppjében mediterrán és fűszeres akkor lesz, ha turmixoljuk, majd mascarponéval gazdagítjuk, ahogy mindjárt mutatja is olvasónk receptjében.

„Egyszerűen és bő fél óra alatt elkészíthetjük ezt a tésztás ételt, akár ebédre, vagy éppen vacsorára. Én a ragut a kertben szedett napérlelte paradicsommal és bazsalikommal készítettem, így csak a gombát kellett a zöldségesnél beszereznem. Mascarponéval krémesítettem, ami nagyon jól illett a saját kezűleg gyúrt metélthez, de természetesen a boltban vásárolt is megfelel hozzá.”

Forrás:
Kard Sándorné

Gombás-paradicsomos ragu metélt tésztával

Hozzávalók 2 személynek:

  • 20 dkg gomba
  • 10 dkg bacon
  • 4-5 db paradicsom
  • 1 marék friss bazsalikom
  • 10 dkg mascarpone
  • őrölt bors
  • 1 teáskanál cukor
  • 15 dkg metélt tészta

Elkészítés: A bacont vágjuk fel apró kockákra. A gombát ízlés szerint szeleteljük fel. A paradicsomnak húzzuk le a héját, és vágjuk fel kisebb darabokra. Az összedarabolt paradicsomot és a friss bazsalikomleveket botmixerrel pépesítsük.

A felkockázott bacont egy serpenyőben kezdjük el zsírjára sütni. Amikor már szép színt kapott, adjuk hozzá a felszeletelt gombát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd pároljuk pár percig.

Ezután adjuk hozzá a pépesített bazsalikomos paradicsomot, szórjuk meg a cukorral, és keverjük alaposan össze. Forraljuk ki, majd a hőfokot mérsékelve főzzük kb. 10 percig. Közben többször keverjük meg, nehogy leégjen, és ízesítsünk utána, ha szükséges.

Amikor a ragu már kellően besűrűsödött, keverjük hozzá a mascarponét, majd kevergetve főzzük még pár percig. Ezután vegyük le a tűzről, és tálalásig tartsuk melegen.

Amíg a ragu fő, főzzük ki enyhén sós vízben a tésztát, majd szűrjük le.

Tálaláskor szedjük a tányérra a metélt tésztát, majd kanalazzuk rá a gombás-paradicsomos ragut, és úgy kínáljuk.

Forrás:
Kard Sándorné

A receptet és a fotót Kard Sándorné küldte. Köszönjük!

Várjuk olvasóink tésztás receptjeit receptversenyünkre! >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.