Írd be, mit keresel:

Karfiol fűszeres bundában, vegán változatban

A rántott karfiol nagy kedvenc, de megspórolhatjuk a lisztes-tojásos-zsemlemorzsás bundázást, ráadásul fűszeres és gazdag bundát készíthetünk pofonegyszerűen glutén, tojás és laktóz nélkül. Más zöldséghez is bátran használható, így érdemes beruházni egy adag csicseriborsó- vagy sárgaborsólisztre!

Cookta - 2016.10.18.
Karfiol fűszeres bundában, vegán változatban

Indiában nagyon kedvelt a fűszeres bundában sült zöldség, ami előétel és főétel is lehet, rém egyszerű és kiadós. A pakora – vagyis a bundázott zöldség – alapja csicseriborsóliszt vagy sárgaborsóliszt, valamint víz. És persze fűszerek, amelyek nélkül nem létezik indiai fogás. 

A tészta összeállítása kettő perc, bátran variálható mindenféle fűszerrel, ahogy a zöldség is lehet a karfiol mellett cukkini, répa, padlizsán, de akár krumpli is. Az mindenképpen fontos, hogy ne túl forró olajban süssük, a lényeg, hogy a zöldség éppen átsüljön, és a bunda ropogós és piros legyen. Kínálhatunk mellé fűszeres joghurtot, salátát, de akár rizsköretet is. 

Pakora – karfiol vegán bundában

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol
  • 20 dkg csicseriborsó- vagy sárgaborsóliszt
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 1 kávéskanál kurkuma
  • 1 kávéskanál őrölt koriandermag
  • 1 kávéskanál őrölt római kömény
  • pici csili
  • hideg víz
  • só, bors
  • olaj a sütéshez

Elkészítés: A csicseriborsó- vagy sárgaborsólisztet egy keverőtálba szitáljuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, a kurkumát, az őrölt koriandert és az őrölt római köményt, ízlés szerint csilit, sót és borsot. Kevés vizet adunk hozzá, kézi habverővel elkeverjük, majd annyi vízzel hígítjuk, hogy sűrű palacsintatészta állagú keveréket kapjunk. 10 percig pihentetjük.

Közben a karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük. Bő olajat melegítünk egy serpenyőben.

A tésztamasszát átkeverjük, ha nagyon besűrűsödött volna, akkor pici vízzel hígítjuk. A karfiolt a fűszeres masszába mártjuk, majd a forró olajba tesszük, közepes hőfokon sütjük, hogy belül a zöldség roppanósra, a bunda aranybarnára süljön.

A bundás karfiolt konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot felszívja, majd melegen tálaljuk – ízlés szerinti mártogatóssal vagy körettel.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.