Írd be, mit keresel:

Ezen mi is csodálkoztunk, de te is fogsz!

Japánban nem számít újdonságnak a taijaki, azaz a tengeri keszeg formájú tölcsérbe töltött édesség. Nemrég berobbant Amerikába is, és egy kicsit átalakulva az Instagram új sztárja lett.

Cookta - 2016.10.20.
Ezen mi is csodálkoztunk, de te is fogsz!

De mi is pontosan a taijaki?

Japánban szó szerint annyit jelent, mint sült tengeri keszeg, gyakorlatilag pedig egy hal alakú tölcsér, amelyet jellemzően ankovval, azaz vörösbablekvárral töltenek, de léteznek olyan változatok is, amelyekbe sodót vagy csokoládékrémet töltenek. Az édesség hagyománya egyébként nem éppen új dolog az országban, közel 100 éves múltja van az izgalmas alakú desszertnek.

Az amerikai Tayaki NYC egy kicsit továbbgondolta a finomságot, és fagylalttal kombinálta az édes tölcsért, ami szerintünk ugyan nem egy átütő gondolat, az eredeti édesség különlegesebbnek tűnik. De úgy tűnik, hogy ezzel a véleménnyel egyedül maradtunk, ugyanis a Tayaki vendégei imádják.
 

Objektum doboz

Objektum doboz

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.