A gyors és egészséges zabkása reggeli hétvégén könnyen átalakulhat egy kényelmesebb és ünnepibb, már sütinek is beillő finomsággá, ha hétvégén kicsit több időnk van a reggelire. Ugyanazok az alapanyagok, de nem főzve, hanem sütve. Így is közel fél óra, és kész a mennyei és egészséges reggeli süti...
Semmi liszt, semmi tej, csupa egészséges alapanyag, pár perc munka, és mehet is a sütőbe a zabpelyhes-banános muffin. Szinte ugyanaz kell hozzá, mint egy finom zabkásához, de hétvégén megadjuk a módját: egy kis tojás, zsiradék és sütőpor kell ahhoz, hogy a kásából ellenállhatatlan muffin legyen.
Nagyon finom, egészséges, tápláló: a liszt helyett zabpehely és kókuszreszelék kerül a muffinba, a tejterméket a pépesített banán váltja ki. Fűszerezhető egy kis fahéjjal, kakaóval, mézeskalács-fűszerkeverékkel, gazdagítható mazsolával, aszalt áfonyával, de akár apróra vágott datolyával, aszalt sárgabarackkal is.
Illatát a dió adja, ne spóroljunk se az őrölt, se a durvára vágott dióval!
Zabpelyhes-banános muffin dióval
Hozzávalók 12 muffinhoz:
Elkészítés: A száraz alapanyagokat – zabpehely, kókuszreszelék, darált dió, sütőpor, só – egy keverőtálba kimérjük, összekeverjük.
A banánt villával összetörjük, hozzáadjuk a tojásokat, a mézet és az olvasztott vajat vagy kókuszzsírt, majd a száraz alapanyagokhoz adjuk, alaposan összekeverjük.
A masszát elosztjuk 12 papírkapszlival kibélelt muffinformába, majd 180 fokos sütőbe tolva 20-25 perc alatt készres sütjük. Langyosan egy pohár tejjel vagy mézes teával szenzációs, de hidegen is remek, uzsonnára, tízóraira.