Írd be, mit keresel:

Zabkása helyett: hétvégi reggelire egészséges muffin

A gyors és egészséges zabkása reggeli hétvégén könnyen átalakulhat egy kényelmesebb és ünnepibb, már sütinek is beillő finomsággá, ha hétvégén kicsit több időnk van a reggelire. Ugyanazok az alapanyagok, de nem főzve, hanem sütve. Így is közel fél óra, és kész a mennyei és egészséges reggeli süti...

Cookta - 2016.10.22.
Zabkása helyett: hétvégi reggelire egészséges muffin

Semmi liszt, semmi tej, csupa egészséges alapanyag, pár perc munka, és mehet is a sütőbe a zabpelyhes-banános muffin. Szinte ugyanaz kell hozzá, mint egy finom zabkásához, de hétvégén megadjuk a módját: egy kis tojás, zsiradék és sütőpor kell ahhoz, hogy a kásából ellenállhatatlan muffin legyen.

Nagyon finom, egészséges, tápláló: a liszt helyett zabpehely és kókuszreszelék kerül a muffinba, a tejterméket a pépesített banán váltja ki. Fűszerezhető egy kis fahéjjal, kakaóval, mézeskalács-fűszerkeverékkel, gazdagítható mazsolával, aszalt áfonyával, de akár apróra vágott datolyával, aszalt sárgabarackkal is. 

Illatát a dió adja, ne spóroljunk se az őrölt, se a durvára vágott dióval!

Zabpelyhes-banános muffin dióval

Hozzávalók 12 muffinhoz: 

  • 2 db érett banán
  • 15 dkg finom zabpehely
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 5 dkg darált dió
  • 5 dkg durvára vágott dió
  • 3 evőkanál méz
  • 2 tojás
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 8 dkg olvasztott vaj vagy kókuszzsír

Elkészítés: A száraz alapanyagokat – zabpehely, kókuszreszelék, darált dió, sütőpor, só – egy keverőtálba kimérjük, összekeverjük. 

A banánt villával összetörjük, hozzáadjuk a tojásokat, a mézet és az olvasztott vajat vagy kókuszzsírt, majd a száraz alapanyagokhoz adjuk, alaposan összekeverjük.

A masszát elosztjuk 12 papírkapszlival kibélelt muffinformába, majd 180 fokos sütőbe tolva 20-25 perc alatt készres sütjük. Langyosan egy pohár tejjel vagy mézes teával szenzációs, de hidegen is remek, uzsonnára, tízóraira.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.