Vannak olyan alapanyagok, amelyekből mindig érdemes bespájzolni, mert gyors és isteni finom, jól variálható fogásokat készíthetünk segítségükkel. Ilyen a tészta, de ilyen a sonka és a spenót is. Ezek kombinációjából készült a következő tésztaétel.
A spenót általában megosztó étel, de legtöbbször csak a rosszemlékű óvodai, menzai spenótfőzelék miatt. A friss fonnyasztott vagy a darabos fagyasztott spenót egészen más kategória. Egy kis tejszínnel és fokhagymával nagyon finom köret, de egy kicsit továbbgondolva remek tésztaszósz is lehet.
„A kedvenc tésztaételemet szeretném megosztani” – írja olvasónk, Anita. „Ez a recept nagyon egyszerű, épp ebben rejlik a nagyszerűsége. Szeretek főzni, így ha főzök, azt szívvel-lélekkel teszem, másképp ez a recept sem látna napvilágot.”
Spenótos-sajtos-sonkás tészta
Hozzávalók:
Elkészítés: Kevés olívaolajat hevítek, majd ezen megpirítom a szeletelt feketeerdei sonkát. Apró darabokra vágom a fokhagymát, és a tejszínhez keverem, majd óvatosan hozzáöntöm a feketeerdei sonkához. Kevés sót, valamint borsot szórok a tejszínes szószhoz, illetve a pestót is hozzáadom. Ezután összekeverem a spenóttal a tejszínes pestós szószt. Közepes lángon főzöm így körülbelül 10 percig, majd hozzáadom a reszelt parmenzán sajtot. További 2-3 percig főzöm a szószt, és tádááám, el is készült.
Amíg a szósz készül, addig a spagetti tésztát is kifőzöm.
Tálaláskor a tészta tetejére dobok egy kis natúr krémfehér sajtot és feketeerdei sonkát, a még intenzívebb íz elérése érdekében. Ugye, hogy mennyire egyszerű?
A receptet és a fotót Koska Anita küldte. Köszönjük!