Írd be, mit keresel:

Egyszerű, de nagyszerű: spenótos-sonkás tészta

Vannak olyan alapanyagok, amelyekből mindig érdemes bespájzolni, mert gyors és isteni finom, jól variálható fogásokat készíthetünk segítségükkel. Ilyen a tészta, de ilyen a sonka és a spenót is. Ezek kombinációjából készült a következő tésztaétel.

Cookta - 2016.10.24.
Egyszerű, de nagyszerű: spenótos-sonkás tészta

A spenót általában megosztó étel, de legtöbbször csak a rosszemlékű óvodai, menzai spenótfőzelék miatt. A friss fonnyasztott vagy a darabos fagyasztott spenót egészen más kategória. Egy kis tejszínnel és fokhagymával nagyon finom köret, de egy kicsit továbbgondolva remek tésztaszósz is lehet.

„A kedvenc tésztaételemet szeretném megosztani” – írja olvasónk, Anita. „Ez a recept nagyon egyszerű, épp ebben rejlik a nagyszerűsége. Szeretek főzni, így ha főzök, azt szívvel-lélekkel teszem, másképp ez a recept sem látna napvilágot.”

Forrás:
Koska Anita

Spenótos-sajtos-sonkás tészta

Hozzávalók:

  • 10 dkg feketerdei sonka
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg fagyasztott aprított spenót
  • 2 dl 20%-os főzőtejszín
  • 3 teáskanál zöld pesto
  • 3-4 evőkanál reszelt parmezán sajt
  • 20 dkg krémfehér – feta jellegű – sajt 
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • só, bors
  • 50 dkg spagetti tészta (durum)

Elkészítés: Kevés olívaolajat hevítek, majd ezen megpirítom a szeletelt feketeerdei sonkát. Apró darabokra vágom a fokhagymát, és a tejszínhez keverem, majd óvatosan hozzáöntöm a feketeerdei sonkához. Kevés sót, valamint borsot szórok a tejszínes szószhoz, illetve a pestót is hozzáadom. Ezután összekeverem a spenóttal a tejszínes pestós szószt. Közepes lángon főzöm így körülbelül 10 percig, majd hozzáadom a reszelt parmenzán sajtot. További 2-3 percig főzöm a szószt, és tádááám, el is készült. 

Amíg a szósz készül, addig a spagetti tésztát is kifőzöm.

Tálaláskor a tészta tetejére dobok egy kis natúr krémfehér sajtot és feketeerdei sonkát, a még intenzívebb íz elérése érdekében. Ugye, hogy mennyire egyszerű? 

A receptet és a fotót Koska Anita küldte. Köszönjük!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.