A Buzzfeed oldalán találtuk ezeket a remek nasikat, amelyekkel feldobhatod az esti tévés programot – és még egészségesek is.
Cukkiniből, édesburgonyából, fodros kelből vagy almából készíthetjük el ezt a szuperfinom házi csipszet. Nem kíván nagy konyhai ügyességet, és alig egy óra alatt már ropogtathatjuk is a sós rágcsálnivalókat.
Cukkiniből
Hozzávalók:
1 nagy cukkini
2 evőkanál olívaolaj
¼ teáskanál só
½ teáskanál bors
½ teáskanál fokhagymapor
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
2. Vágjuk a cukkiniket vékony karikákra.
3. Rendezzük el a szeleteket egy tepsibe úgy, hogy ne fedjék egymást.
4. Kenjük meg a szeleteket olívaolajjal, majd sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg fokhagymaporral.
5. Tegyük be a sütőbe, és 200 fokon süssük 30 percig, félidőben fordítsuk meg a cukkiniszeleteket.
Édesburgonyából
Hozzávalók:
1 nagy édesburgonya
4 evőkanál olívaolaj
½ teáskanál só
½ teáskanál bors
1 teáskanál kakukkfű
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
2. Az édesburgonyát vágjuk vékony szeletekre.
3. Egy közepes tálban forgassuk össze az olívaolajjal és a fűszerekkel.
4. Rendezzük a szeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
5. Süssük 25–35 percig, majd hagyjuk a szeleteket kihűlni.
Fodros kelből
Hozzávalók:
1 csokor fodros kel
2 evőkanál olívaolaj
¼ teáskanál só
¼ teáskanál bors
¼ teáskanál paprika
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
2. A fodros kel vastag levélnyelét vágjuk ki, majd tépkedjük nem túl kicsi darabokra.
3. Egy közepes tálban keverjük össze a leveleket az olívaolajjal és a fűszerekkel.
4. Rakjuk a leveleket egy sütőpapíros tepsibe.
5. Süssük 10–15 percig, amíg a szélei meg nem barnulnak.
6. Miután kihűlt, már fogyaszthatjuk is.
Almából
Hozzávalók:
2 alma
olajspray
1 teáskanál fahéj
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
2. Vágjuk az almákat vékony szeletekre.
3. Rendezzük a szeleteket egy sütőpapíros tepsibe.
4. Spricceljük meg a szeleteket olajjal, majd hintsük meg fahéjjal.
5. Süssük 30 percig, félidőben forgassuk meg az almaszeleteket.