Írd be, mit keresel:

Sacher-torta – készítsd úgy, mint egy cukrász!

Csupa csoki, mégsem túl édes, nem is bonyolult elkészíteni, ha megvannak a megfelelő arányok. És ami még fontos: jó minőségű alapanyaggal dolgozzunk, és ne sajnáljuk az időt sem a pihentetésre. Így viszont tökéletes lesz, ahogy a profi cukrász videójából kiderül!

Cookta - 2016.10.27.
Sacher-torta – készítsd úgy, mint egy cukrász!

Igazi kávéházi sütemény még a békebeli időkből, a hajdani Monarchia területén mindenhol népszerű még ma is a Sacher-torta, és szerintünk még jó ideig az is lesz a bécsi Sacher Hotel legendás receptje. A lényeg a csokoládés tészta, amit belülről aranyó baracklekvár itat át, kívülről csokoládéréteg zár el, így egy nap pihentetéssel elképesztően finommá érik.

A Sacher-torta 1832-ben született, a legenda szerint Metternich herceg tiszteletére. Franz Sacher a zseniális megalkotó, tortája ma már mindenhol megtalálható és valóban világhírű. Egyszerűsége ellenére nagyszerű: kimondottan ünnepi, Urbán Gábor, a Centrál Kávéház és Étterem cukrászséfje szerint érdemes jó alapanyagokkal dolgozni, mert ettől (is) lesz tökéletes a végeredmény, illetve szánjuk rá az időt, és pihentessük a receptben leírtak szerint, hogy kellemesen puha és szaftos legyen.

Forrás:
Centrál Kávéház

A cukrász szerint a jó receptúra mellett fontos, hogy házi baracklekvárral és jó minőségű csokoládéval dolgozzunk, és a kellő mennyiségű vaj is szükséges, hogy kellően puha, illatos, tökéletes tortát kapjunk.

Objektum doboz

Sacher-torta

Hozzávalók:

  • 8 db tojásfehérje
  • 16 dkg cukor
  • 6 dkg vaj
  • 8 dkg étcsokoládé
  • 10 db tojássárga
  • 8 dkg liszt
  • 6 dkg kakaópor
  • 1 csapott teáskanál sütőpor

Valamint:

  • 80 dkg sárgabaracklekvár
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 3 dkg étcsokoládé-forgács
  • 8–10 szem aszalt sárgabarack

Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, ügyeljünk rá, hogy ne kerüljön sárgája a fehérjébe. A fehérjét cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk folyamatos keverés mellett a tojássárgákat, a megolvasztott, de már nem forró csokoládét és vajat, majd a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet. A masszát tortakarikába töltjük, egyenletesen eligaztjuk. 160 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük.

A kissé kihűlt piskótát kivágjuk a tortakarimából, 3 egyenlő lapba vágjuk, és megtöltjük a forróra melegített baracklekvárral, tetejére és oldalára is kenünk a lekvárból. Néhány órára, de akár egy egész éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a piskóta jobban beszívja a lekvárt.

A lehűlt, pihentetett tortát olvasztott csokoládéval bevonjuk, majd a kész tortát néhány percre hűtőbe tesszük, hogy a csokoládé megdermedjen. Csokoládéforgáccsal és aszalt sárgabarackkal díszítjük.

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.