Írd be, mit keresel:

Lazac serpenyősen – elegáns, de egyszerű

Az egyik legnépszerűbb halféle a lazac, még azok is kedvelik, akik nincsenek túl nagy barátságban a halételekkel. Ünnepi fogásnak is beillik, de gyors vacsora is lehet: rém egyszerűen elkészíthetjük izgalmas, fűszeres változatban!

Cookta - 2016.10.29.
Lazac serpenyősen – elegáns, de egyszerű

Lazac szeletben, filézve, bőrösen és füstölve is elérhető ma már a nagyobb boltokban, és a tenyésztett lazac megfizethető árban is van. Igazi különlegesség – és jóval drágább mulatság – azonban a vadlazac, amelynek intenzívebb, ruganyosabb, élénkebb a húsa. A lazac gazdag ómega-3 és -6 zsírsavakban, így kimondottan az egészséges ételekhez sorolhatjuk.

A lazacot süthetjük tepsiben, kis fehérborral meglocsolva vagy citromlével megcsepegtetve, de serpenyőben is készülhet – pár perc alatt átsül a lazacfilé. Nagyon fontos, hogy nem szabad túlsütni, néhány perc elég oldalanként, hogy tökéletesen omlós legyen. A lazachoz nagyon jól illik a kapor, a citrombors és az édesköménymag, kiemelik, kiegészítik különleges ízét.

Forrás:
Hámori Zsófia

Köretként remek a lazachoz a vajas burgonyapüré vagy bármilyen saláta, de igen jó barátságban van a spenóttal, amit blansírozva, majd egy kis fokhagymával és tejszínnel összeforgatva, összeforralva tálalhatunk a serpenyős sült lazac mellé.

Forrás:
Hámori Zsófia

Serpenyős lazac tejszínes-fokhagymás spenóttal

Hozzávalók:

  • 4 szelet lazac
  • bors
  • olívaolaj
  • édesköménymag
  • 1 citrom leve
  • A tejszínes-fokhagymás spenóthoz:
  • 60 dkg friss spenót
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 dl tejszín

Elkészítés: A spenótot lobogó sós vízben blansírozzuk, majd leszűrjük. Kis olajat hevítünk, megpirítjuk rajta az apróra vágott fokhagymát, majd rádobjuk a spenótot.

Forrás:
Hámori Zsófia

Forrás:
Hámori Zsófia

Forrás:
Hámori Zsófia

Kicsit összepirítjuk, majd mielőtt lezárnánk, hozzáadunk 1 dl tejszínt, elkeverjük, összeforraljuk, ízlés szerint sózzuk.

Forrás:
Hámori Zsófia

Forrás:
Hámori Zsófia

A lazacokat szálkátlanítjuk, bőrét óvatosan lefejtjük, befűszerezzük, citrommal megcsepegtetjük.

Forrás:
Hámori Zsófia

Forrás:
Hámori Zsófia

Forrás:
Hámori Zsófia

Forrás:
Hámori Zsófia

Egy serpenyőben kis olívaolajon megsütjük minden oldalát 2-3 perc alatt, csipesszel forgatjuk meg, villát ne szúrjunk a húsba! Végül citromot facsarunk rá.

Forrás:
Hámori Zsófia

Forrás:
Hámori Zsófia

Forrás:
Hámori Zsófia

Frissen, azonnal tálaljuk a tejszínes-fokhagymás spenóttal.

Forrás:
Hámori Zsófia
Halételek

Megrendelem!
Forrás:
Alexandra.hu

Halételek

Változatos, könnyű és nagyon finom

A kínálat halfélékből és tenger gyümölcseiből folyamatosan nő, és ezzel párhuzamosan az elkésztési módok is gazdagodnak. Ez a könyv rafinált receptek sokaságát gyűjtötte össze a világ minden tájáról: fűszeres-aromás mediterrán, egzotikus ázsiai és klasszikus hazai halételeket.

Készítsük sütőben vagy serpenyőben, főételnek vagy levesnek, tálaljuk egytálételként vagy könnyű apró falatkák formájában, a halétel ünneppé varázsolja a hétköznapokat is.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.