Reggelire, ebédre, vacsira egy lángos akár tökéletes választás lehet. Nem ismerek olyan embert, aki ne szeretné. ;)
A lángos nem bonyolult étel, de ahhoz, hogy tökéletes legyen, fontos az alapanyagok megfelelő aránya. Az én tésztámba joghurt, tejföl és olaj is kerül, ettől lesz igazán ruganyos, valamint nemcsak élesztő, hanem egy kevés sütőpor vagy szódabikarbóna is, hogy igazán könnyű, levegős legyen.
Az előkészület kb. 5 perc, amíg összeállítjuk a tésztát, de rá is bízhatjuk a kenyérsütőgépre. Hagyjunk kellő időt a kelésre, hogy laza, finom tésztát kapjunk.
A kisütött lángost tálalhatjuk klasszikusan, de adhatunk hozzá extrákat is. Ezen a lángoson a feltét egy kevés fokhagyma, rukkola, tejföl, sajt és lilahagyma. A sajtot ráfáklyáztam, azért ilyen szép ropogós…;)
Lángos
Hozzávalók 8–10 adaghoz:
Elkészítés: A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot és az elmorzsolt élesztőt. A hozzávalókat összegyúrjuk (kenyérsütőgép dagasztó programja is tökéletesen megfelelő). Miután a tészta megkelt, kb. 8 cipócskát alakítunk ki belőle, majd kézzel lángos formákra nyújtjuk.
Bő, forró olajban kisütjük, félidőben megfordítva. A kész lángoshoz feltétnek sajtot, tejfölt, fokhagymát kínálunk… vagy bármit, ami kedvünkre való!