Gasztronómiában nincs határ. Egészen eddig teljesen máshogy gondoltam, de most rájöttem, hogy tényleg CSAK a fantáziánk szab határt annak, mit alkotunk a konyhában. Bizonyíték erre ez az unikornistorta is.
Lehet csokis, vaníliás vagy gyümölcsös – bár én inkább vattacukor ízűnek képzelem el –, biztos, hogy egy élmény beleharapni ebbe a tortába. Már ha valaki meg meri tenni ezt, hiszen művészet is lehetne az, amit most a Popsugar bemutatott. Nézzétek meg ti is, csak ne felejtsétek el becsukni a szátokat!
A torta egyik nélkülözhetetlen hozzávalója a fondant, amivel csodát lehet művelni. Az unikornis szarva és a többi része is abból készült, csupán a színén kell változtatni. Ha pedig el szeretnétek készíteni ezt a remekművet, kedvetekre formázhatjátok, de követhetitek is a videón látottakat.
Akár gasztroajándéknak is megfelelő az unikornistorta, hiszen nem egy hétköznapi finomság, a hozzávalóit és az elkészítéséhez szükséges kellékeket pedig egy élmény megvásárolni.
Amikor én az első kis dobozkámat megkaptam, ami tele volt tortadíszítő eszközökkel, egyből beindult a fantáziám. Ha akkor láttam volna ezt a tortát, biztos, hogy meg nem álltam volna a megvalósításáig. Igazi kézzel készített meglepetés.
Elengedhetetlen a habzsák a díszítőcsövekkel együtt, és a virágos fondant-kiszúrót se felejtsétek el használni. Innentől kezdve pedig adott lesz a többi lépés.
Mit szólnátok egy ilyen tortához a következő születésnapotokra?
Ez is érdekelhet:
Varga Gábor: Dessszert szerelem
Varga Gábor fiatal cukrász, a Gourmandia című nagy sikerű könyv szerzője. Második kötetéből bárki megtanulhat igazán finom édességeket készíteni. A precíz leírások és a fázisfotók megkönnyítik a munkát még azok számára is, akik eddig esetleg kevésbé voltak jártasak a kelt, az égetett vagy a kevert tészták világában.
Nyugodtan bízzuk magunkat Gáborra, kövessük receptjeit pontról pontra, és így hamarosan mi is desszertmesterekké válhatunk.