Írd be, mit keresel:

Zsákos libacomb, omlósan és ropogósan

Mint a neve is utal rá, egy sütőzsákban elkészített ételről van szó. Ennek köszönhetően lesz omlós, ropogós a libacomb. Más titka is van, mindjárt mondom!

Cookta - 2016.12.25.
Zsákos libacomb, omlósan és ropogósan

Igazán ünnepi fogás, nagyom omlós és fűszeres, egyrészt azért, mert sütőzsákban puhul, saját gőzében, másrészt nemcsak kívülről fűszereztem, hanem egy fecskendő segítségével a hús belsejébe is injektáltam a pácléből, ettől pedig fűszeres és szaftos lett a libuska húsa. Hogy ropogós is legyen, a vége felé egy kicsit grill fokozaton sütöttem a húst.

Forrás:
Kozsla Norbert

A köret jelen esetben főtt burgonya és barackkompót volt, de bármivel tálalhatjuk (pl. rizzsel, krumplipürével, knédlivel vagy lilakáposztával… A krumplit hasábokra, pontosabban nagy hasábra formáztam, és selymes hollandi mártással locsoltam meg, a barackkompótot pedig gyümölcsborecettel elkevert eperlekvárral kenegettem. Elképesztően finom ízkavalkád, érdemes kipróbálni!

Forrás:
Kozsla Norbert

„Zsákos” libacomb főtt burgonyával és hollandi mártással

Hozzávalók: 

  • 1 libacomb/fő 

Fűszerek: 

  • 1 fej fokhagyma
  • bazsalikom
  • petrezselyem
  • 1 csomag szárnyas fűszerkeverék
  • só, bors
  • 2 ág friss rozmaring

Elkészítés: A combokat megtisztítom, és a bőrös felüket éles késsel beirdalom. 

A szárnyas fűszerkeverék egy részét 2 deci meleg vízben feloldom, és egy fecskendő segítségével a combok belsejébe juttatom. A maradék fűszerekkel alaposan bedörzsölöm a combokat, és egy forró serpenyőben pár perc alatt elősütöm először a bőrös felükkel lefelé, hogy kisüljön némi zsiradék, majf megfordítva a másik oldalukat is.

Egy tepsibe liba- vagy sertészsírt teszek, majd ráfektetem a combokat, közé fokhagymát dobálok, és mindenestől sütözsákba zárom. 180–190 fokon kb. 140 percig sütöm, majd eltávolítom a sütőzacskót, és rágrillezek pár percet. 

Forrás:
Kozsla Norbert

Hollandi mártással meglocsolt főtt burgonyával és eperlekváros barackkompóttal tálalom, amit egy kevés gyümölcsborecettel locsolok meg. A hollandi mártás elkészítéséhez itt találtok segítséget >> 

Jó étvágyat! 

Forrás:
Kozsla Norbert

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.