Mint a neve is utal rá, egy sütőzsákban elkészített ételről van szó. Ennek köszönhetően lesz omlós, ropogós a libacomb. Más titka is van, mindjárt mondom!
Igazán ünnepi fogás, nagyom omlós és fűszeres, egyrészt azért, mert sütőzsákban puhul, saját gőzében, másrészt nemcsak kívülről fűszereztem, hanem egy fecskendő segítségével a hús belsejébe is injektáltam a pácléből, ettől pedig fűszeres és szaftos lett a libuska húsa. Hogy ropogós is legyen, a vége felé egy kicsit grill fokozaton sütöttem a húst.
A köret jelen esetben főtt burgonya és barackkompót volt, de bármivel tálalhatjuk (pl. rizzsel, krumplipürével, knédlivel vagy lilakáposztával… A krumplit hasábokra, pontosabban nagy hasábra formáztam, és selymes hollandi mártással locsoltam meg, a barackkompótot pedig gyümölcsborecettel elkevert eperlekvárral kenegettem. Elképesztően finom ízkavalkád, érdemes kipróbálni!
„Zsákos” libacomb főtt burgonyával és hollandi mártással
Hozzávalók:
Fűszerek:
Elkészítés: A combokat megtisztítom, és a bőrös felüket éles késsel beirdalom.
A szárnyas fűszerkeverék egy részét 2 deci meleg vízben feloldom, és egy fecskendő segítségével a combok belsejébe juttatom. A maradék fűszerekkel alaposan bedörzsölöm a combokat, és egy forró serpenyőben pár perc alatt elősütöm először a bőrös felükkel lefelé, hogy kisüljön némi zsiradék, majf megfordítva a másik oldalukat is.
Egy tepsibe liba- vagy sertészsírt teszek, majd ráfektetem a combokat, közé fokhagymát dobálok, és mindenestől sütözsákba zárom. 180–190 fokon kb. 140 percig sütöm, majd eltávolítom a sütőzacskót, és rágrillezek pár percet.
Hollandi mártással meglocsolt főtt burgonyával és eperlekváros barackkompóttal tálalom, amit egy kevés gyümölcsborecettel locsolok meg. A hollandi mártás elkészítéséhez itt találtok segítséget >>
Jó étvágyat!