Írd be, mit keresel:

Mascarponés-tejszínes torta, teljes téli pompában

Ha tél, akkor hideg és hó, de mostanság csak hideg, a hó valamiért elkerül minket, de megidézhetjük a szépséges pihéket desszertekben, tortákon, hátha egyszer megérkeznek... Szeretnénk!

Cookta - 2017.01.12.
Mascarponés-tejszínes torta, teljes téli pompában

Nemcsak a hófehér tájat szeretnénk, de ezt a nagyon krémes, szépséges tortát is. Hóvarázs következik, amivel nemcsak a tél ízeit, de hangulatát is az asztalra varázsolhatjuk olvasónk, Andrea receptjével, nagyon krémesen, mascarponéval és tejszínnel…

Pillekönnyű piskóta 4 rétegben, megtöltve selymes-krémes mascarponés-tejszínes krémmel, amit narancs és vanília fűszerez, a tetején a tél jegyében mívesen formázott hópihékké formázott marcipános díszítéssel. „Ha kellően kitartóak és türelmesek vagyunk, a torta nemcsak nagyszerű desszert, hanem az asztal ékköve is lehet.” Andreáéknál biztosan az lett!

Forrás:
Oláh Andrea

Mascarponés-tejszínes hópihetorta

Hozzávalók:
A piskótához:

  • 2 x 8 tojás
  • 2 x 8 evőkanál cukor
  • 2 x 8 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor

A krémhez:

  • 3 dl tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 15 dkg puha vaj
  • 5 evőkanál porcukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 rúd vanília
  • 3 dl tejszín

A díszítéshez:

  • natúr marcipán
  • piros ételfesték

Elkészítés: A piskótához 2 x 8 tojásból a hagyományos módon piskótát sütünk egy tortaformában. Ez a következőt jelenti: 8 tojásfehérjét habbá verünk 8 evőkanál cukorral, majd hozzátesszük a tojások sárgáit is. Pár perc keverés után egy fél csomag sütőport és 8 evőkanál átszitált lisztet teszünk bele, melyet óvatosan keverünk el. A masszát egy kivajazott, kilisztezett formába öntjük, és előmelegített sütőben, kb. 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. Ezt a folyamatot megismételjük, hogy 2 piskótát kapjunk.

Amint kihűltek, kettévágjuk őket, így 4 piskótalapot kapunk. Tipp a piskóta félbevágásához: a torta széleit vágjuk be egy éles késsel, kb. 1 cm mélyen. Fogjunk egy 50 cm hosszú cérnadarabot, illesszük a mélyedésbe, majd a két kezünkkel finoman, reszelő mozdulattal, magunk felé haladva vágjuk ketté.

A krémhez a 3 dl tejből 2 evőkanál cukorral és 1 csomag vaníliás pudingporral sűrű pudingot főzünk, gyenge tűzön, folyamatosan keverve, majd ha kellően sűrű, félretesszük hűlni. 15 dkg puha vajat 5 evőkanál porcukorral habosra keverünk, majd hozzáadunk 25 dkg mascarponét. Narancshéjat reszelünk bele, majd hozzáadjuk 1 rúd vanília kikapart belsejét. Ha ez kész, összekeverjük a kihűlt pudinggal, majd 5 dl habbá vert tejszínnel lazítjuk.

A piskótlapokat a krémmel megtöltjük, ügyelve arra, hogy maradjon a tetejére és oldalára, valamint a díszítéshez is.

A tortát vékonyan, de egyenltesen bevonjuk a krémmel, majd az oldalát spatula segítségével csíkosra díszítjük, szélére habzsák segítségével apró halmokat nyomunk, a közepére pedig ételszínezékkel színezett marcipánt teszünk. A tortán látható hópehelyminták cukrászkellékboltokban beszerezhető formák segítségével készültek.

Jó étvágyat kívánok hozzá! 

Forrás:
Oláh Andrea

A receptet és a fotót Oláh Andrea küldte. Köszönjük!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.