Írd be, mit keresel:

Isteni, pillekönnyű finomság 3 alapanyagból – ez a japán sajttorta

Nem csalás, nem ámítás, valóban 3 hozzávaló és szinte semmilyen konyhai jártasság nem kell ehhez a légiesen könnyed finomsághoz, akár kezdő konyhatündérek is bátran nekiállhatnak.

Cookta - 2017.02.27.
Isteni, pillekönnyű finomság 3 alapanyagból – ez a japán sajttorta

Elképesztően finom, pillekönnyű, szinte elolvad a szájban… Mindehhez pedig nagyon egyszerűen elkészíthető felfújtféle a japán sajttorta, aminek alapja krémsajt, ehhez jön még egy kis tojás és olvasztott fehér csokoládé. Mivel liszt nincs benne, így gluténérzékenyeknek is ideális. Ha betartjuk a sütési előírásokat, akkor elsőre is tökéletesen sikerülhet, és tulajdonképpen nagyon egyszerű: két sütési hőmérséklet és egy kis pihentetés a lényege. Mi is kipróbáltuk, és valóban fantasztikusan könnyű és finom.

Az alaprecept variálható is, hogy kicsit karakteresebb legyen a sajttortánk: készíthetjük étcsokoládéval, de reszelhetünk hozzá egy kis citrom- vagy narancshéjat, fűszerezhetjük egy kis tört kardamommal, rózsaborssal, vagy ahogy Japánban népszerű, egy kis matchaport adhatunk hozzá, de készíthetünk hozzá egy pikáns gyümölcsragut is bogyós gyümölcsökből a tálaláshoz.

Az alábbi videóban jól követhető a folyamat, de alatta természetesen megtalálható a pontos leírás is.

Objektum doboz

Japán sajttorta 3 hozzávalóval

Hozzávalók:

  • 12 dkg natúr krémsajt
  • 12 dkg fehércsokoládé
  • 3 tojás

Elkészítés: A fehér csokit kockákra tördeljük, és gőz fölött megolvasztjuk.

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. 

A felvadt csokoládéhoz adjuk a krémsajtot, elkeverjük, amikor már homogén, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a tojássárgákat is, és simára keverjük.

A felvert tojásfehérjét 3 részletben a csokis keverékhez adjuk, könnyű mozdulatokkal összeforgatjuk, de nem kell túlságosan eldolgozni.

Egy kivajazott sütőforma oldalát sütőpapírcsíkokkal kibéleljük, a masszát beleöntjük, elsimítjuk. Tepsire tesszük, forró vízet öntünk alá, és jöhet a sütés 3 lépcsőben.

1. 170 fokon 15 perc
2. 160 fokon 15 perc
3. elzárt sütőben 15 perc

Ezután kivesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Tálaláskor meghinthetjük porcukorral.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.