Nem csalás, nem ámítás, valóban 3 hozzávaló és szinte semmilyen konyhai jártasság nem kell ehhez a légiesen könnyed finomsághoz, akár kezdő konyhatündérek is bátran nekiállhatnak.
Elképesztően finom, pillekönnyű, szinte elolvad a szájban… Mindehhez pedig nagyon egyszerűen elkészíthető felfújtféle a japán sajttorta, aminek alapja krémsajt, ehhez jön még egy kis tojás és olvasztott fehér csokoládé. Mivel liszt nincs benne, így gluténérzékenyeknek is ideális. Ha betartjuk a sütési előírásokat, akkor elsőre is tökéletesen sikerülhet, és tulajdonképpen nagyon egyszerű: két sütési hőmérséklet és egy kis pihentetés a lényege. Mi is kipróbáltuk, és valóban fantasztikusan könnyű és finom.
Az alaprecept variálható is, hogy kicsit karakteresebb legyen a sajttortánk: készíthetjük étcsokoládéval, de reszelhetünk hozzá egy kis citrom- vagy narancshéjat, fűszerezhetjük egy kis tört kardamommal, rózsaborssal, vagy ahogy Japánban népszerű, egy kis matchaport adhatunk hozzá, de készíthetünk hozzá egy pikáns gyümölcsragut is bogyós gyümölcsökből a tálaláshoz.
Az alábbi videóban jól követhető a folyamat, de alatta természetesen megtalálható a pontos leírás is.
Japán sajttorta 3 hozzávalóval
Hozzávalók:
Elkészítés: A fehér csokit kockákra tördeljük, és gőz fölött megolvasztjuk.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
A felvadt csokoládéhoz adjuk a krémsajtot, elkeverjük, amikor már homogén, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a tojássárgákat is, és simára keverjük.
A felvert tojásfehérjét 3 részletben a csokis keverékhez adjuk, könnyű mozdulatokkal összeforgatjuk, de nem kell túlságosan eldolgozni.
Egy kivajazott sütőforma oldalát sütőpapírcsíkokkal kibéleljük, a masszát beleöntjük, elsimítjuk. Tepsire tesszük, forró vízet öntünk alá, és jöhet a sütés 3 lépcsőben.
1. 170 fokon 15 perc
2. 160 fokon 15 perc
3. elzárt sütőben 15 perc
Ezután kivesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Tálaláskor meghinthetjük porcukorral.