Írd be, mit keresel:

Elronthatatlan és villámgyors: sajttorta sütés nélkül

A sütés nélküli sajttorta az egyik legjobb desszert: pillanatok alatt összeállítható, csupa krém és könnyedség, kezdők is biztos sikert érhetnek el vele, mert senki nem tud neki ellenállni.

Cookta - 2017.03.19.
Elronthatatlan és villámgyors: sajttorta sütés nélkül

A sütés nélküli sajttorta alapja kekszmorzsa egy kis olvasztott vajjal összedolgozva, erre kerül az édes-selymes krémsajt. A legegyszerűbb alapanyagokkal is hibátlan, de egy fűszeresebb keksszel különlegesebbé is tehető. Használhatunk hozzá zabkekszet, akár csokisat, mézes puszedlit vagy gyömbéres kekszet is, de ha csak sima omlós kekszünk van, fűszerezhetjük egy kis fahéjjal, őrölt gyömbérrel. 

Most, hogy megjelent az eper – igaz, még távolról sem a hazai, szabadföldi, illatos és édes, de azért így is nehéz neki ellenállni –, érdemes a tortát egy kicsit megbolondítani néhány szem friss eperrel, de akár más gyümölccsel is díszíthetjük, gazdagíthatjuk.

Az alábbi videóban jól követhető a készítés folyamata, az alapanyagok és a készítés pontos leírása pedig alatta megtalálható.

Objektum doboz

Epres sajttorta – sütés nélkül

Hozzávalók:

  • 20 dkg omlós keksz (mézes-gyömbéres)
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg natúr krémsajt
  • 6 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • eper ízlés szerint

Elkészítés: A kekszes alaphoz a kekszet finomra törjük vagy késes robotgépben morzsásítjuk, összekeverjük az olvasztott vajjal, és kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk.

A sajtkrémhez a mascarponét egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a krémsajtot, a porcukrot, a vaníliás cukrot, belereszeljük a citrom héját, és alaposan elkeverjük, majd egyenletesen a kekszes alapra simítjuk. Hűtőbe tesszük, és legalább 3-4 órát pihentetjük, hogy a krém és az alap is kellően összeálljon.

Tálalás előtt félbevágott eperszemekkel díszítjük, majd szeletelve tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.