A különféle kekszekből sosem elég. Egy falatka édes jól jön a kávé mellé, társaságban csipegetni, de akár játszótérre, kirándulásra is ideális. Ez a fehér csokis, kókuszos változat nagyon omlós, vajas, illatos, nem lehet betelni vele!
A fehér csokoládét viszonylag ritkán választjuk, pedig nagyon jó különféle süteményekbe, desszertekbe. A 3 összetevős csoda sajttortában már méltán bizonyított, így érdemes kipróbálni ebben a kókuszos kekszben is. Nagyon jó állagot, omlósságot ad neki, édesíti és illatosítja is a kekszeket.
A recept nagyon egyszerű, az alapanyagokat csak össze kell keverni, kiporciózni, és már mehet is a sütőbe. Még finomabb, ha nemcsak a tésztába kerül kókusz, de meg is hempergetjük, így a külsejére is jut, ami finom ropogósra sül. A sütésnél viszont érdemes figyelni és nem túlsütni a kekszeket: 10 perc éppen elég nekik, és bár először még nyersnek, puhának tűnhetnek, kihűlés közben megszilárdul, és így lesz tökéletes!
Kókuszos keksz
Hozzávalók:
Elkészítés: A lágy vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojást, ezzel is elkeverjük. A lisztet a kókuszreszelékkel és a sütőporral összekeverjük, majd a vajas alaphoz adjuk. A fehér csokoládét apróra vágjuk, és ezt is a masszába dolgozzuk.
A masszából diónyi golyókat formázzuk, meghempergetjük kókuszreszelékben, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, egymástól távolabb, mert elterülnek sülés közben.
180 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett kb. 10 percig sütjük. A sütőből kivéve még nagyon puha, hagyjuk a tepsiben langyosra hűlni, addigra megszilárdul.