Írd be, mit keresel:

Ricottás zabpalacsinta – gyors és puha pufipalacsinta

Reggelire, uzsonnára, de még akár desszertnek is ideális, gyors és egyszerű finomság a ricottás zabpalacsinta, ami rokonítható kicsit a pufi amerikai palacsintához, de sokkal puhább – a benne lévő ricottának köszönhetően.

Cookta - 2017.03.31.
Ricottás zabpalacsinta – gyors és puha pufipalacsinta

A ricotta nagyon krémes, szelíd, semleges ízű tejtermék, sokan rokonítják a túróval, amiben annyi az igazság, hogy hasonlóan használható sokféle ételben, de míg a túró közvetlenül a tejből készül, addig a ricotta a tejsavóból. Ha magyar megfelelőjét keressük, akkor az bizony az orda, nem pedig a túró.

Rém egyszerű a ricottából palacsintát varázsolni: csak egy kis tojás, cukor, zabpehely és kevéske sütőpor kell hozzá, összekever, süt, eszi, boldog. 🙂 Ínyencek tehetnek bele friss vagy fagyasztott áfonyát, és süthetik olvasztott vajon olaj helyett, mert így a legfinomabb. Sülés közben a fagyasztott áfonya kienged, még puhábbá teszi a mini palacsintákat, a vaj pedig még illatosabbá. Önmagában is nagyon finom, de egy kis vaníliás cukorral kikevert joghurttal, tejföllel tényleg abahagyhatatlan.

Ricottás zabpalacsinta áfonyával

Hozzávalók:

  • 25 dkg ricotta
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 púpos evőkanál zabpehely
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • csipet só
  • 1 nagy marék áfonya
  • 1 evőkanál vaj

Elkészítés: A zabpelyhet egy késes robotgépben finomra aprítjuk. A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, a ricottával összekeverjük, hozzáadjuk a sütőport és a zabpelyhet, ezzel is alaposan összekeverjük, majd a fagyos áfonyát is belekeverjük.

A palacsintasütőben a vaj felét felolvasztjuk, a hőmérsékletet mérsékeljük, majd evőkanállal halmokat teszünk a serpenyőbe, és mindkét oldalukon aranyszínűre sütjük a ricottás kis palacsintákat. Ha szükséges, pótoljuk a vajat a sütéshez a következő adagokhoz, és a maradék tésztát is ugyanígy kisütjük.

Ízlés szerint mézzel vagy mézes tejföllel, porcukorral vagy vaníliás cukorral elkevert tejföllel tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.