Írd be, mit keresel:

Mogyoróvajas omlós keksz, a mindig jó aprósüti

Az omlós kekszhez nem kell alkalom, ez a süti mindig jó! Uzsonnára, kávé mellé, vendégvárónak, gyerekeknek reggelire egy pohár tejjel vagy elcsomagolva a játszótérre, de a szép tavaszi időben vihetjük kirándulásra, piknikre. Egyszerű és nagyon finom!

Cookta - 2017.04.02.
Mogyoróvajas omlós keksz, a mindig jó aprósüti

Nem kevés vaj és mogyoróvaj van ebben az isteni kis amerikai omlós kekszben, amitől szinte szétolvad a szájban, és ugyanettől marad hosszan friss is dobozba zárva. A mogyoróvajat leszámítva csupa egyszerű, mindig rendelkezésre álló alapanyag van benne, a hozzávalókat pedig csak egyszerűen össze kell dolgozni, majd gombócokká formázni és lelapogatni, és mehet is a sütőbe. Itt viszont figyelni kell, hogy ne süssük túl, mert akkor morzsálódós, száraz lesz.

Süthetünk sima kekszeket vagy tallérokat a tésztából, de egy villával csíkos vagy kockás mintázatot is nyomhatunk a tetejükre, így mutatósabb sütiket kapunk. Aki szereti, beledolgozhat apróra vágott csokit vagy csokicsipszet, de akár egy kis durvára vágott mogyorót is – egyik sem fogja elrontani.

Mogyoróvajas omlós keksz

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg mogyoróvaj
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • csipet só

Elkészítés: A lágy vajat és a cukrot egy keverőtálba tesszük, elektromos habverővel alaposan kihabosítjuk. Hozzáadjuk a tojásokat és a mogyoróvajat, ezzel is elkeverjük, majd hozzáöntjük a sütőporral elkevert lisztet, és ezzel is eldolgozzuk. A masszát hűtőbe tesszük 30 percre.

A masszából jó diónyi darabokat szaggatunk, gombóccá formáljuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, tenyérrel kicsit lenyomjuk, de ne túlságosan, mert még elterül kicsit, majd villával mintát nyomunk bele.

180 fokos sütőbe toljuk, és kb. 15 perc alatt megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.