Írd be, mit keresel:

Aranyló zöldséges fasírtgolyók egyszerűen, édesburgonyával

Kívül kicsit roppan, belül krémesen puha, nagyon egyszerű, gyors és kiadós az édesburgonyából készített kis fasírtgolyó. Sütőben sül, egészséges és vega finomság, amibe egyszerűen beleszerettünk!

Cookta - 2017.05.03.
Aranyló zöldséges fasírtgolyók egyszerűen, édesburgonyával

Vendégvárónak vagy egy salátával önálló fogásnak is nagyon jó, piknikre, kirándulásra is ideális a zöldségfasírt, ami most főtt édesburgonyából készült. Édeskés íze miatt gyerekek is élvezettel kapkodták be az aranyszín golyókat, ráadásul gluténmentes, és tojás sincs benne, csupán egy kis reszelt sajt, zabpehely és chiamag fogja össze. Ez utóbbi kellemesen roppan a fogak alatt, már csak ezért is érdemes beletenni, de enélkül is összeáll a massza.

Fűszerként most egy kis friss kakukkfű került bele, de nagyon jól illik hozzá a petrezselyem vagy a finomra vágott újhagyma is, és akár más zöldséggel is kipróbálható ez az igazán egyszerű finomság. Olaj nélkül, sütőben sült, ráadásul gyorsan meg is van, melegen és hidegen is nagyon finom. Egészséges falatkáknak éppúgy megfelel egy mártogatóssal, mint főzelék, saláta kísérőjeként.

Sajtos zöldségfasírt édesburgonyából

Hozzávalók:

  • 50 dkg édesburgonya
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 evőkanál chiamag
  • 3 evőkanál gm zabpehely
  • 1 evőkanál aprított friss kakukkfű vagy 1 teáskanál szárított
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés: Az édesburgonyát meghámozzuk, leöblítjük, majd felkozkázzuk, sós, forró vízbe dobjuk, és kb. 10 perc alatt puhára főzzük. Szűrőbe öntjük, hagyjuk lecsöpögni és kicsit hűlni.

A leszűrt édesburgonyát krumplinyomóval áttörjük, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a chiamagot, a késes aprítóban kicsit áttört zabpelyhet és az olajat, valamint sóval, borssal és kakukkfűvel ízesítjük, kézzel összemancsoljuk.

Egy tepsibe sütőpapírt terítünk, és a zöldséges masszából diónyi gombócokat formázunk, a tepsire rakosgatjuk.

180 fokos sütőbe toljuk, és 15 perc alatt megsütjük. Fűszeres mártogatóssal előételnek és vendégvárónak is remek, de salátával nagyon finom vega vacsora lehet.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.