Írd be, mit keresel:

Esküsztök? Mutatjuk az esküvői tortatrendet!

Az esküvő fontos esemény, sokan hónapokig tervezgetik a nagy nap minden egyes pillanatát. A helyszíntől a ruhán, a gyűrűn és a frizurán át a legapróbb mozzanatokra, a dekorációra is ugyanúgy odafigyelnek. Kihagyhatatlan – és talán a legélvezetesebb – az esküvői torta kiválasztása és megtervezése.

Cookta - 2017.05.29.
Esküsztök? Mutatjuk az esküvői tortatrendet!

Az utóbbi években változott a trend az esküvői torták esetében – és a menüben – is. Lejárt a klasszikus ízek és agyondíszített torták ideje, és egyre kedveltebb a modernebb, letisztult és a bohémebb rusztikus vonal. A régebbi marcipán- és cukorvirágok helyét átvette az élő virág mint díszítőelem, és míg régebben elképezelhetetlen lett volna a díszítés nélküli esküvői torta, ma kimondottan hódít az úgynevezett „naked cake”, vagyis csupasz, meztelen torta, amin nemhogy marcipán- vagy fondant-borítás, de még bevonat, máz sincs, mégis elképesztően mutatós.

Ami az ízeket illeti, a párok ebben is szeretnének valami különlegeset és egyedit, így egyre merészebb ízek is belopóznak a tortatrendbe: a sós karamell és a csilis csoki mellett a levendulás és matcha teás töltelékek is egyre népszerűbbek, és az emeletes torta legalább egyik emeletét illik valamilyen meglepőbb, új ízben megkomponálni.

Most pedig kóstoljunk – legalábbis szemmel – a menő mennyasszonyi tortákból!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.