Írd be, mit keresel:

Pikáns mustáros gombaragu – krémesen és illatosan

Ha gombából önálló ételt főzünk, leggyakrabban a paprikás fűszerezésre esik a választás. Tény és való, hogy a gombapörkölt nagyon nagy kaja, de nem árt néha a változatosság: pikáns, mustáros szafttal összefőzve, néhány zöldséggel színesítve isteni finom gombaragut kapunk.

Cookta - 2017.05.30.
Pikáns mustáros gombaragu – krémesen és illatosan

A gomba fehérjegazdag és kalóriaszegény, minden zöldségesnél beszerezhető, nem hanyagolható az a jó tulajdonsága sem, hogy gyorsan megfő, így gyors fogásokhoz ideális. Még pucolni sem kell, csak megmosni folyó víz alatt, a tönkje megbarnult végét levágni, és már lehet is szeletelni, darabolni. 

Az alábbi tejszínes gombaraguba egy kis tavaszi újhagyma és paradicsom is került, a végén pedig magos mustárral elkevert tejszínnel lett behabarva. Nagyon egyszerű, ugyanakkor igazán finom, 20 perc alatt mindennel együtt elkészül. Körete lehet bármilyen tészta, de készíthetünk hozzá nokedlit vagy párolt rizst – mindegyik készre fő, mire a ragunk elkészül.

Pikáns mustáros gombaragu

Hozzávalók:

  • 50 dkg apróbb szemű csiperkegomba
  • 2 szál újhagyma
  • 2 paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl fehérbor
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál dijoni magos mustár
  • 1 evőkanál krémes mustár
  • 2 evőkanál olaj
  • só, bors

Elkészítés: A gombák tönkjeinek végét levágjuk, majd a fejeket folyó víz alatt gyorsan megmossuk, negyedekre vágjuk vagy felszeleteljük. Az újhagymát felkarikázzuk, a paradicsomot felkockázzuk.

Egy mélyebb serpenyőben vagy wokban felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk rajta az újhagymát és a gombát, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a zúzott fokhagymát is, sózzuk, borsozzuk, meghintjük a kakukkfűvel, meglocsoljuk a borral, és lefedve 10 percig pároljuk.

Közben a tejszínt a kétféle mustárral egy tálkában összekeverjük. A gombát átkeverjük, felöntjük a mustáros tejszínnel, és néhány perc alatt összeforraljuk, míg a szósz egy kicsit besűrűsödik.

Azonnal tálalhatjuk főtt tésztával, párolt rizzsel vagy ízlés szerinti körettel.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.