Írd be, mit keresel:

Citromzselé – hűsítő desszert pofonegyszerűen

Filléres finomság, egyszerű, gyorsan elkészül, és bármikor előkapható a hűtőből. Tulajdonképpen egy zselésített limonádé, ami így hűsítő desszertként kanalazható.

Cookta - 2017.06.11.
Citromzselé – hűsítő desszert pofonegyszerűen

Szeretjük a gyors és sütés nélkül készülő finomságokat, főleg a nyári forróságban, amikor az embernek semmi kedve bekapcsolni a sütőt, hogy még az is melegítsen. Ez a kis nyalánkság ráadásul még mentes változatban is készítető, ha a cukor helyett más édesítőt használunk, és egyszerűsége ellenére elég jól variálható is. 

Aki szereti, tehet bele pédául friss mentát apróra vágva, ettől még frissebb, hűsebb hatású lesz, de menta helyett bazsalikommal vagy citromfűvel is nagyon finom – akárcsak a limonádé. Felnőtteknek egy kerti partira készíthetjük egy kis fehér rumot hozzáadva, és nyugodtan átkeresztelhetjük mojito zselére – garantált sikere lesz!

Citromzselé

Hozzávalók:

  • 3 citrom vagy lime
  • 10 dkg cukor
  • 6 dl víz
  • 2-3 citrom leve és az egyik citrom reszelt héja
  • 6 lap zselatin

Elkészítés: A citromokat alaposan megmossuk, az egyik héját lereszeljük, majd félbevágjuk, néhány vékony szeletet levágunk és félreteszünk a díszítéshez, majd a levüket kifacsarjuk.

A zselatinlapokat hídeg vízbe áztatjuk.

Egy kis lábasban 1 dl vizetteszünk, hozzáadjuk a cukrot, és kevergetve addig melegítjük, amíg a cukor teljesen felolvad. Hozzáöntjük a citromlevet, 5 dl vizet, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat is, forrpontig melegítjük, majd a tűzről levéve beletesszük a kinyomkodott zselatinlapokat, és addig keverjük, amíg teljesen feloldódnak. 

A citromos keveréket sűrűszűrőn át 4 pohárba elosztjuk, hagyjuk hűlni, majd betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen. Amikor már majdnem megdermedt, a tetejére rakosgatjuk a vékony citromszeleteket, majd tálalásig a hűtőben pihentetjük.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.