Írd be, mit keresel:

Mesés krémdesszert percek alatt: panna cotta kókusztejjel

A nyári hűsítő, krémes desszertek legegyszerűbbje az olaszok elegáns desszertje, a panna cotta. Pár perc alatt elkészül, selymes, csupa krém és jó hűvös, amit ráadásul elkészíthetünk kókusztejjel és édesítővel, így mindenmentes finomsággal kényeztethetjük magunkat és szeretteinket a nyári melegben.

Cookta - 2017.06.14.
Mesés krémdesszert percek alatt: panna cotta kókusztejjel

A panna cotta, ami szó szerint főzött tejszínt jelent, valójában egy rezgős, pudingos pohárkrém, de kiborítható tányérra is. Önmagában is finom, de tökéletesen illik hozzá mindenféle friss gyümölcs, kompót, ragu, csokikrém vagy karamell. Nálunk valamiért kevésbé elterjedt, legfeljebb igazi olasz éttermekben találkozhatunk vele, pedig percek alatt elkészíthető, igazán egyszerű és nagyon finom desszert.

A laktózmentes kókusztejes változat nemcsak a táplálékérzékenyeknek lehet ideális, hanem azoknak is, akik szeretik a kókuszos ízt. Érdemesebb hozzá a sűrűbb kókuszkrémet használni, ezzel lesz igazán selymes, szájban szétolvadós…

A legegyszerűbb, ha csinos kis poharakba, kelyhekbe öntjük a krémet, és dermedés után díszítjük gyümölccsel, de rétegezhetjük is, illetve dermeszthetjük műanyag vagy szilikon formákban, majd tálalás előtt néhány percre langyos vízbe állítjuk, és hirtelen mozdulattal egy tányérra átfordítjuk, kiütögetjük belőle a pudingot, de ez azért nem 100%-os siker minden alkalommal.

Panna cotta kókuszkrémmel

Hozzávalók:

  • 5 dl kókuszkrém
  • 1 dl víz
  • 4 lapzselatin
  • 2-3 evőkanál eritrit vagy más édesítő ízlés szerint
  • 1 rúd vanília kikapart magjai
  • ízlés szerint gyümölcs

Elkészítés: A zselatinlapokat egy tányérba téve hideg vízbe áztatjuk, hogy felpuhuljon.

A kókuszkrémet a vízzel egy kis lábasba öntjük, hozzáadjuk az édesítőt, és lassú tűzön elkezdjük melegíteni. Közben a vaníliarudat hosszában félbevágjuk, a magjait kikaparjuk, és a kókuszos keverékhez adjuk, elkeverjük. Amikor már jó meleg a folyadék, hozzáadjuk az alaposan kinyomkodott zselatinlapokat, és a tűzről levéve addig keverjük, míg teljesen feloldódnak.

Kis poharakba, tálkákba öntjük a krémet, és hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni, majd legalább 3-4 órára a hűtőbe rakjuk, hogy jól lehűljön és kellően megdermedjen.

Tálaláskor szeletelt eperrel vagy más aprított gyümölccsel, esetleg málnapürével díszítjük, és úgy kínáljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.