Írd be, mit keresel:

Málnás tiramisu – élvezet a négyzeten

Nem szeretem magamat fényezni, de ez a süti tökéletes lett. Mondjuk a tiramisut nehéz nem finomra készíteni, de ez a málnás változat isteni lett...

Cookta - 2017.06.20.
Málnás tiramisu – élvezet a négyzeten

A kertben óriási mennyiségű málna termett, ott tartottam, hogy vagy lefagyasztom, vagy nagyon gyorsan fel kell használni. A klasszikus tiramisut nagyon szeretjük, az volt az alap, egy málnával felturbózott változat jutott eszembe. A kávét elhagytam, inkább a kakaó dominál benne, mert szerintem az jobban megy a málnához.

Nem is magyarázom tovább, a képek szerintem magukért beszélnek. Készítsétek el, nem fogjátok megbánni! 🙂

Forrás:
Hajós Ágnes

Málnás tiramisu

Hozzávalók 6 főre:

  • 50 dkg málna
  • 3 dl tejszín
  • 25 dkg mascarpone
  • 3-4 evőkanál jó minőségű, cukrozatlan kakaópor
  • 25 dkg + 1 evőkanál cukor
  • 3 tojás
  • 1 csomag (20 dkg) babapiskóta
  • 2 teáskanál fahéj
  • 1 kis csomag zselatin

 
Elkészítés: A tejszínt kemény habbá verjük, hűtőbe tesszük felhasználásig.

2 dl meleg vízben feloldunk 1 evőkanál kakaót, a fahéjat és 1 evőkanál cukrot. A piskóták felének egyik hosszabbik oldalát belemártogatva kirakjuk egy kb. 20 x 30 cm-es, magas falú jénai alját. Nem kell szorosan, fél cm rés maradhat köztük. Közéjük szórunk kb. 10 dkg málnát, félretesszük.

25 dkg málnát összeturmixolunk, egy szitán áttörjük. Belekeverjük a zselatint, addig melegítjük, míg a zselatinszemek teljesen feloldódnak, majd langyosra hűtjük. Állás közben párszor megkeverjük.

A tojásokat habüstbe ütjük, hozzáadjuk a 25 dkg cukrot, összekeverjük. Egy lábasban, amire az üstöt rá tudjuk ültetni, kétujjnyi vizet forralunk. Takarékra vesszük a lángot, rátesszük az üstöt, lassú keverés mellett megvárjuk, míg a keverék annyira felmelegszik, hogy ha az ujjunkat belemártjuk, „csípősnek” érezzük. Addigra a cukor is teljesen felolvad. Levesszük a gőzről, robotgéppel addig verjük, míg az elegy teljesen kihűl, és kissé habos lesz. A végén hozzákeverjük a zselatinos málnát is, és ha kell, még ezzel is verjük, hogy teljesen kihűljön. A mascarponét lapáttal a tejszínhabhoz forgatjuk, majd óvatosan simára keverjük a málnás-tojásos keverékkel.

A felét a kakaós piskótára öntjük, elegyengetjük, hogy mindenhova kerüljön. A tetejére kakaóport szitálunk, majd jöhet rá a következő réteg kakaóba mártogatott piskóta, málna és a maradék málnás elegy. Ismét megszitáljuk kakaóporral, mehet a hűtőbe jó pár órára, legjobb, ha egy éjszakára ott hagyjuk.

Kockára vágva tálaljuk, ha van még málna, azzal díszítjük.

Forrás:
Hajós Ágnes

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.