Írd be, mit keresel:

Uborkás avokádókrémleves – hűsítő kedvenc egészségesen

A nyár egyik kedvence lehet ez a csupa egészség krémleves, amit akár turmixnak is hívhatnánk, hiszen semmi más dolgunk nincs, mint az előkészített nyers alapanyagokat összemixeljük. Az alapja uborka, avokádó és joghurt – és ízlés szerint sokféle módon fűszerezhető.

Cookta - 2017.07.03.
Uborkás avokádókrémleves – hűsítő kedvenc egészségesen

Nyáron a főzés nélkül összedobható könnyű, frissítő levesekért nem lehetünk elég hálásak. Kevés munkával ilyen egyszerűen elkészíthető egészséges fogás kevés van, ráadásul különféle zöldfűszerekkel nagyon sokféle ízvilágot adhatunk neki. Készíthetjük kaprosan vagy akár bazsalikomosan, tárkonnyal vagy kakukkfűvel, vagy mint az alábbi receptben, mentával, ami még üdébbé, hűsítőbbé teszi.

A levest az avokádó mellett egy kis joghurt is krémesíti, ami kiváltható természetesen növényi joghurttal, így laktózmentes és vegán fogássá is könnyedén átalakítható. A levesben lévő citromnak köszönhetően az avokádó nem barnul meg, így előre is elkészíthető, az ízek jobban összeérnek, és akár magunkkal is vihetjük munkahelyre, strandra…

Uborkás avokádóleves

Hozzávalók:

  • 1 kígyóuborka
  • 1 avokádó
  • 2 dl víz
  • 15 dkg natúr joghurt
  • diónyi friss gyömbér
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 citrom leve
  • mentalevél ízlés szerint
  • só, bors

Elkészítés: Az uborkát megmossuk és felkockázzuk, az avokádót félbevágjuk, magjt kiemeljük, húsát kikanalazzuk. A gyömbért és a fokhagymát meghámozzuk és lereszeljük. Az előkészített alapanyagokat turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a vizet, a joghurtot, néhány mentalevelet és a citrom kifacsart levét, sózzuk, borsozzuk, és krémesre összeturmixoljuk.

Jól lehűtjük vagy jégkockával azonnal is tálalhatjuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.