Írd be, mit keresel:

Tequilával is jó, de arcmaszkba még jobb a citrom!

Bár a nyári hőségben legszívesebben a limonádénkba dobáljuk, nem árt, ha a házi készítésű szépségápolók állandó résztvevői közé is felvesszük a citromot. Az egyik legmagasabb C-vitamin-tartalmú gyümölccsel nemcsak belül, de kívül is szépülhetünk, íme néhány tipp, hogy hogyan! 

Cookta - 2017.07.05.
Tequilával is jó, de arcmaszkba még jobb a citrom!

A drogériákban számtalan bőr- és hajápoló termék közül válogathat az ember lánya, az interneten megtalálható végtelen számú praktikának köszönhetően azonban könnyen és gyorsan elkészíthetjük otthon is a kívánt hajpakolást, arcmaszkot vagy bőrradírt – nem is akármilyen alapanyagokból. Az egész évben beszerezhető citromot nyáron sem érdemes lecserélni, hiszen magában is rengeteg jótékony hatással bír, nem véletlenül alkalmazzák már évszázadok óta a szépségápolásban. 

Hogy miért érdemes citrommal szépülni?

Mert…

  • fertőtlenít
  • tonizál
  • regenerál
  • méregtelenít
  • feszessé teszi a bőrt
  • ránctalanít
  • összehúzza a pórusokat
  • hámlaszt
  • fokozza a vérbőséget
  • fehérít

Mézes-citromos arcmaszk

Amire szükségetek lesz:

  • 1/2  citrom
  • 2 evőkanál méz

Facsarjatok bele egy fél citromot egy tálba, és adjatok hozzá két evőkanál mézet. Kevergessétek folyamatosan, addig, amíg kenhetővé nem válik. Tisztítsátok meg a bőrötöket, és kenjétek rá a maszkot. A szemkörnyéket mindenképp hagyjátok ki! Hagyjátok fent a maszkot 15-20 percig, majd öblítsétek le. A maszk lemosása után ne felejtsétek el hidratálni a bőrötöket: használjátok a számotokra bevált nappali arckrémet.

A citromos testradír, a mentás-citromos lábradír és a citromos körömápoló receptjét itt olvashatjátok >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.