Írd be, mit keresel:

Ezt érdemes enni, inni, arcra kenni – éljen az uborkaszezon!

Ha tizenöt perc hírnévre nem is, tizenöt perc kényeztetésre minden nőnek szüksége van – legalább egyszer hetente. Ahogyan bőrüknek is, ami nyáron nemcsak a nap káros sugarainak, de a hőségnek és – esetenként – a szárító hatású klóros vagy sós tengervíznek is ki van téve. Nem árt tehát időközönként felfrissíteni, hidratálni kívülről-belülről! Ehhez pedig a legjobb csodaszert a zöldségesnél találjátok.

Cookta - 2017.07.07.
Ezt érdemes enni, inni, arcra kenni – éljen az uborkaszezon!

Számtalan szépségápolási varázsszert rejt a konyhánk: méz, banán, eper, avokádó, dinnye – csak hogy néhányat említsünk. Most – hogy szezonja van – vegyük górcső alá az uborkát is, ami amellett, hogy a saláták és szendvicsek nélkülözhetetlen kelléke, ezentúl az italunk és az arcmaszkunk elengedhetetlen hozzávalója is lesz. 

Azt eddig is tudtuk, hogy egy-egy uborkaszelet csodákat művel a fáradt szemekkel, de még ennél is többet tud, ha a levéből egy kevés zselatin hozzáadásával maszkot készítünk. Ha nincs kedvetek házi kencékkel pepecselni otthon, természetesen az is jó megoldás, ha az uborkaszeletekkel borítjátok be a bőrötöket 15–20 percre. De ha egy fokkal nagyobb hatásra és szertartásos relaxációra vágytok, semmiképp ne hagyjátok ki az alábbi isteni maszkot, ami kitisztítja a pórusokat, hidratál, megszünteti a mitesszereket, és mattítja a fénylő arcbőrt.

Forrás:
Molnár Anikó

Amire szükség lesz:

  • kígyóuborka
  • zselatinpor
  • reszelő
  • tál
  • kanál
  • szűrő

A maszk elkészítését fázisfotókkal itt találjátok >>

Forrás:
Molnár Anikó

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.