Kerti partin, pikniken vagy vendégváróként is nagy sikert arathat a cukkinis rózsa, ami kész leveles tésztából rém egyszerűen elkészíthető mutatós finomság. Alaprecept, variációk, videó!
Mindig jó, ha van otthon egy csomag leveles tészta, mert nagyon változatosan használható édes és sós pitékhez egészben is, de felcsíkozva cuki kis mini, egyszemélyes sütiket is készíthetünk belőle, vékony karikára vágott zöldségekkel vagy gyümölcsökkel feltekerve pedig nagyon mutatós rózsákat kapunk. Ha kerti partira vagy piknikre készülünk, tökéletes kis partifalatokkal rukkolhatunk elő ezzel a cukkinis recepttel.
A kis tekercsek tölteléke a cukkini mellett lehet zöldfűszeres krémsajt, reszelt sajt, pesto, de gazdagíthatjuk némi vékonyra szelt sonkával, baconnel, kolbászkarikákkal vagy szalámival is, "pizzásabbra" vehetjük egy kis paradicsomszósszal – valójában azért is szuper ez a recept, mert nagyon jól alakítható ízlésünk és a rendelkezésre álló alapanyagok szerint. Az elkészítés menete jól követhető az alábbi videóban, alatta pedig jön a részletes recept.
Cukkinis rózsapiték
Hozzávalók:
Elkészítés: A cukkinikat megmossuk, végeit levágjuk, majd véjony karikákra vágjuk. Sós forró víbe dobjuk 1 percre, majd szűrőkanállal kiszedjük, lecsöpögtetjük, konyhai törlőkendővel leszárítjuk.
A krémsajtot sózzuk, borsozzuk, ízkés szerinti finomra vágott zöldfűszert adunk hozzá, összekeverjük.
A leveles tésztát kiterítjük, 4-5 centis csíkokra vágjuk, megkenjük a krémsajttal, kirakosgatjuk a cukkinikarikákkal, a tésztát kicsit visszahajtjuk, feltekerjük, majd egy muffinforma mélyedéseibe rakosgatjuk.
180 fokos sütőbe toljuk, és kb. 30 perc alatt megsütjük.