A gyümölcsös, könnyű rozé a nyár egyik kedvelt itala, különösen fröccsnek elkészítve arat osztatlan sikert. Érdemes gyümölcsökkel is gazdagítani, mert még aromásabb, frissítőbb italt kortyolhatunk így a meleg nyári estéken.
Sokan úgy vélik, hogy kár elrontani, pancsolni a borokat, a jó bor önmagában tökéletes, és maximum egy kis szódával ér hígítani egy jóféle fröccsnek. Mi pedig azt gondoljuk, ne véletlen a spanyol sangria hatalmas sikere: a gyümölcsökkel gazdagított frissítő borkoktél olyan népszerű szerte a világon.
Az eredeti vörösboros sangria mellett az utóbbi években megjelent a fehérboros változat is, és adja magát, szinte csábít a gyümölcsös, aromás rozé is, hogy hűsítő koktéllá keverjük a szezon gyümölcseivel. Ebbe a változatba most nektarin és málna került, a frissesség miatt pedig egy kis citrom és menta is. Azt kell mondjuk, hogy jól behűtve, sok jéggel – és mértékkel fogyasztva – a nyár tökéletes itala!
Rozé sangria
Hozzávalók:
Elkészítés: A citromot és barackot megmossuk, cikkekre vagy szeletekre vágjuk, és egy nagy kancsóba tesszük. Hozzáadjuk a porcukrot, a narancslikőrt, a málna felét, felöntjük a rozéval, összekeverjük, és a hűtőbe tesszük legalább 1 órára.
Tálalás előtt hozzáadjuk a maradék málnát, felöntjük a szódával, ízlés szerint jegockát és mentát teszünk bele.