Írd be, mit keresel:

Rozé sangria, a nyár tökéletes itala

A gyümölcsös, könnyű rozé a nyár egyik kedvelt itala, különösen fröccsnek elkészítve arat osztatlan sikert. Érdemes gyümölcsökkel is gazdagítani, mert még aromásabb, frissítőbb italt kortyolhatunk így a meleg nyári estéken.

Cookta - 2017.07.09.
Rozé sangria, a nyár tökéletes itala

Sokan úgy vélik, hogy kár elrontani, pancsolni a borokat, a jó bor önmagában tökéletes, és maximum egy kis szódával ér hígítani egy jóféle fröccsnek. Mi pedig azt gondoljuk, ne véletlen a spanyol sangria hatalmas sikere: a gyümölcsökkel gazdagított frissítő borkoktél olyan népszerű szerte a világon.

Az eredeti vörösboros sangria mellett az utóbbi években megjelent a fehérboros változat is, és adja magát, szinte csábít a gyümölcsös, aromás rozé is, hogy hűsítő koktéllá keverjük a szezon gyümölcseivel. Ebbe a változatba most nektarin és málna került, a frissesség miatt pedig egy kis citrom és menta is. Azt kell mondjuk, hogy jól behűtve, sok jéggel – és mértékkel fogyasztva – a nyár tökéletes itala!

Rozé sangria

Hozzávalók:

  • 2 nektarin vagy őszibarack
  • 20 dkg málna
  • 1 üveg rozé bor
  • 1 evőkanál porcukor
  • 5 cl narancslikőr (Grand Marnier vagy Cointreau)
  • 1 citrom
  • 3 dl szóda vagy szénsavas ásványvíz
  • 1 maréknyi mentalevél
  • jégkocka

Elkészítés: A citromot és barackot megmossuk, cikkekre vagy szeletekre vágjuk, és egy nagy kancsóba tesszük. Hozzáadjuk a porcukrot, a narancslikőrt, a málna felét, felöntjük a rozéval, összekeverjük, és a hűtőbe tesszük legalább 1 órára.

Tálalás előtt hozzáadjuk a maradék málnát, felöntjük a szódával, ízlés szerint jegockát és mentát teszünk bele.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.