A krémes desszertek kedvelőinek a figyelmébe ajánljuk ezt az isteni kókuszhabos tortát, ami ráadásul csokis is, és sütni sem kell, csak keksszel rétegezni, majd a hűtőben pihentetni.
Nagyon szeretjük a fehér csokis, mascarponés krémet, amit alapverziójában egy kis habbá vert tejszín lazít, tökéletes pohárkrémnek, piskótatekercsbe vagy tortába töltve, mindenféle ízesítés és gyümölcs jól illik hozzá. Most dupla adagban készült a krém, és duplán is kókuszos lett, ugyanis reszelék és kókuszkrém is került bele.
Mivel a nyári melegben nem mindig esik jól bekapcsolni a sütőt akár még egy gyors piskótáért sem, így keksszel rétegezve került a selymes csokis-kókuszos hab a tortába. Gazdagítható vagy díszíthető akár málnával vagy őszibarackkal is, a kekszeket ízlés szerint fehér rumba is lehet mártani, de mindezek nélkül is tökéletes torta a végeredmény, csak győzzük kivárni, míg a hűtőben kellően megdermed…
Fehér csokis, kókuszhabos torta
Hozzávalók:
Elkészítés: A fehér csokit felkockázzuk, és gőzfürdő fölött megolvasztjuk, majd félretesszük hűlni.
A tejszínt habbá verjük a vaníliás cukorral. A mascarponét tálba tesszük, hozzáöntjük a kókuszkrémet, simára keverjük, majd hozzáadjuk a zselatin fixet és a fehér csokit, ezzel is elkeverjük, majd a tejszínhabot és a kókuszreszelék 2/3 részét váltakozva 2-3 részletben beleforgatjuk.
Egy kapcsos tortaforma aljára sütőpapírból akkora kört vágunk, hogy épp belesimuljon, az oldalára pedig egy vastagabb csíkot vágunk a papírból. A peremen néhány helyen pici vajpöttyöt rakhatunk, hogy a papírt megtartsa.
A tortaforma alját kirakjuk keksszel, majd egy adag kókuszos csokihabot rakunk rá, ízlés szerint rétegezzük a keksszel, a tetejére krém kerüljön, amit óvatosan elsimítunk. A tetejét a maradék kókuszreszelékkel meghintjük, és 4-5 órára, de akár egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy a krém kellően megdermedjen, a keksz pedig felpuhuljon.
Tálalás előtt lecsatoljuk a forma peremét, és óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt. Ízlés szerint szeletelve tálaljuk.