Írd be, mit keresel:

Csokis, habos, kókuszos – mesés torta sütés nélkül

A krémes desszertek kedvelőinek a figyelmébe ajánljuk ezt az isteni kókuszhabos tortát, ami ráadásul csokis is, és sütni sem kell, csak keksszel rétegezni, majd a hűtőben pihentetni.

Cookta - 2017.07.26.
Csokis, habos, kókuszos – mesés torta sütés nélkül

Nagyon szeretjük a fehér csokis, mascarponés krémet, amit alapverziójában egy kis habbá vert tejszín lazít, tökéletes pohárkrémnek, piskótatekercsbe vagy tortába töltve, mindenféle ízesítés és gyümölcs jól illik hozzá. Most dupla adagban készült a krém, és duplán is kókuszos lett, ugyanis reszelék és kókuszkrém is került bele.

Mivel a nyári melegben nem mindig esik jól bekapcsolni a sütőt akár még egy gyors piskótáért sem, így keksszel rétegezve került a selymes csokis-kókuszos hab a tortába. Gazdagítható vagy díszíthető akár málnával vagy őszibarackkal is, a kekszeket ízlés szerint fehér rumba is lehet mártani, de mindezek nélkül is tökéletes torta a végeredmény, csak győzzük kivárni, míg a hűtőben kellően megdermed…

Fehér csokis, kókuszhabos torta

Hozzávalók:

  • 20 dkg fehér csoki
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl tejszín
  • 2 dl kókuszkrém
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag zselatin fix
  • 25 dkg keksz

Elkészítés: A fehér csokit felkockázzuk, és gőzfürdő fölött megolvasztjuk, majd félretesszük hűlni.

A tejszínt habbá verjük a vaníliás cukorral. A mascarponét tálba tesszük, hozzáöntjük a kókuszkrémet, simára keverjük, majd hozzáadjuk a zselatin fixet és a fehér csokit, ezzel is elkeverjük, majd a tejszínhabot és a kókuszreszelék 2/3 részét váltakozva 2-3 részletben beleforgatjuk. 

Egy kapcsos tortaforma aljára sütőpapírból akkora kört vágunk, hogy épp belesimuljon, az oldalára pedig egy vastagabb csíkot vágunk a papírból. A peremen néhány helyen pici vajpöttyöt rakhatunk, hogy a papírt megtartsa.

A tortaforma alját kirakjuk keksszel, majd egy adag kókuszos csokihabot rakunk rá, ízlés szerint rétegezzük a keksszel, a tetejére krém kerüljön, amit óvatosan elsimítunk. A tetejét a maradék kókuszreszelékkel meghintjük, és 4-5 órára, de akár egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy a krém kellően megdermedjen, a keksz pedig felpuhuljon.

Tálalás előtt lecsatoljuk a forma peremét, és óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt. Ízlés szerint szeletelve tálaljuk. 

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.