Írd be, mit keresel:

Valami fantasztikus fagyik és sikerek a Balatonon!

Aki a Balatonnál jár, annak feltétlenül el kell látogatnia a Keszthely melletti Gyenesdiásra, mert itt készül a Balaton legjobb fagyija. Az idei év Balaton Fagyiját és a Fagylalt Világbajnokság Bolognában megrendezett európai döntőjének második!!! díját is ez a családi fagyizó nyerte. Gratulálunk!

Cookta - 2017.07.28.
Valami fantasztikus fagyik és sikerek a Balatonon!

Egyre több jó fagyival találkozhatunk a Balaton partján, köszönhetően talán a Balaton Fagyija versenynek, amelyre bármelyik helyi cukrászda nevezhet egy-egy különleges fagylalttal. Idén 4. alkalommal rendezték meg az édes viadalt, aminek a győztese ugyanaz a Somogyi Renáta lett, aki azóta, pontosabban július 25-én Bolognában ezüstérmes lett a Gelato World Tour, vagyis a Fagylalt Világbajnokság európai döntőjében.

Forrás:
Facebook

A Balaton Fagyija 2017 nemcsak mesésen finom és gyönyörű kreáció, de érdekes története is van. A Festeticsék mandulás csókja elnevezésű fagylalt úgy született, hogy egy antikváriumban talált régi receptkönyvet lapozgatva bukkantak rá a készítők gróf Festetics György egyik kedvencére, egy roppanós habcsókot, mandulát és vaníliát tartalmazó desszertre, ez adta az ötletet a Bringatanya Fagyizó díjnyertes nyalánkságához. 

Forrás:
Facebook

A nyertes fagyi receptje nyilvános, így más fagyizókban is találkozhatunk vele a Balaton partján, de az ezüstérmes csodafagyiért mindenképpen érdemes elzarándokolni Gyenesdiásra, Renáta csokifagyija – szó szerint: Il mio cioccolato – mesés, de más fagyikölteményeik is káprázatosak!

Forrás:
Facebook

Forrás:
Facebook

Forrás:
Facebook

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.