Jeges koktélnyalóka – talán így fordítható le az új gasztroőrület, ami a koktél – cocktail – és a mindenféle nyalókára emlékeztető popsicle (jégkrém) ötvözetéből született. Lehet alkoholos és mentes, vagyis virgin, igazán egyszerű, de mégis nagyon kitalált, minden esetben elképesztően hűsítő és mutatós, egy baráti nyári estén, kerti partin biztos sikert arat.
A fagyi és a koktél ötvözete nagyon csajos több szempontból is – az ízvilág, a desszert jellege és finomsága inkább a lányok öröme, de a mutatós gyümölcsös koktél egy nyári estén még a fiúknak is „lecsúszik” ebben a formában.
Egyszerű, mutatós, jól variálható, egy kerti parti tökéletes nyitánya lehet, szigorúan felnőtteknek, ha alkohollal készülnek, de mentesen is finomak! Mutatunk néhány jeges koktéltippet.
Tequilás-dinnyés poptail
2-3 szelet dinnyét kimagozunk, és a húst a héjról levágjuk, turmixgépbe tesszük, 1 dl cukorszirupot (víz és cukor 1:1 arányú keveréke felfőzve, majd kihűtve) hozzáöntünk, 1 dl tequilát hozzáadunk, pürésítjük, a keveréket jégkrémformába öntjük, és 3-4 óra alatt jegesre fagyasztjuk.
Piña Colada mentesen és ütősen
2 dl kókuszkrémet 2 maréknyi aprított konzerv- vagy friss ananásszal turmixgépbe teszünk, hozzáöntünk 1 dl rumot vagy vizet, simára mixeljük, majd jégkrémformába öntjük, és 3-4 óra alatt jegesre fagyasztjuk.
Mojito-poptail
1 citrom és 1 narancs levét kifacsarjuk, hozzáadunk 1 marék mentalevelet és 1 dl rumot, 2 dl vizet és 1/2 dl cukorszirupot (a fent leírt módon elkészítve), összeturmixoljuk, majd jégkrémformába töltjük, és 3-4 órára fagyasztóba tesszük tálalás előtt.
Friss, finom – csak felnőtteknek!
Ez is érdekelhet: