Amellett, hogy tipikus őszi kaja, baromi finom, változatosan elkészíthető, a termesztett gomba viszonylag olcsó, és még csak nem is hizlal. Ezek mellett pedig nem jelent túl nagy kihívást az elkészítése még azoknak sem, akik nem annyira jártasak a konyhaművészet terén. A gombák jó tulajdonságai ezzel még korántsem értek véget... Olvassátok, és egyétek!
A legtöbb gomba tele van B3-vitaminnal, D-vitaminnal, folsavval, káliummal, rézzel és antioxidánssal. Jót tesz a csontoknak, csökkenti az ízületi fájdalmakat, szabályozza a vércukorszintet, erősíti és szabályozza az immunrendszert. Sőt, nemrég kiderült, hogy a glükózszint szabályozásában is szerepet játszik, ami nekünk, nőknek különösen fontos, ha a felesleges kilóktól szeretnénk megszabadulni.
Együk hát reggelire, ebédre, vacsorára, levesbe, szendvicsre, rizottóba, tésztákra, és még a végtelenségig lehetne sorolni, de beszéljenek helyettem a csodás gombás ételek!
A csábító gombás ételeket és ötleteket itt találjátok >>