Írd be, mit keresel:

Zabkeksz csokisan, mogyoróval – a nagy kedvenc egészségesen, villámgyorsan

A mogyoró és a csoki tökéletes páros, ezt a „piros mogyorós” óta tudjuk. Aki fiatal vagy feledékeny, annak emlékeztetőnek: a piros papírba csomagolt, sok mogyoróval megpakolt táblás csokoládé az egyik legfinomabb csemege volt a '70-es, '80-as években. Mogyorós csoki persze azóta is kapható, és ez ihlette ezt a zseniálisan egyszerű és isteni finom zabkekszet.

Cookta - 2017.12.29.
Zabkeksz csokisan, mogyoróval – a nagy kedvenc egészségesen, villámgyorsan

Tojás, tejtermék, cukor és liszt nélkül is készülhet isteni csokis süti, méghozzá pofonegyszerűen és egészségesen. Az alapot zabpehely és mogyoró adja, a az édességet méz, az összetartást pedig szezámkrém, amit leggyakrabban hummuszhoz használunk, de salátaöntetbe, desszertbe is használható semleges íze miatt. Könnyen kiváltható vele a zsiradék és a tojás kekszféléknél, és akár házilag is elkészíthető, jóval kiadósabban, mint a bolti változat.

Maga a tészta egy keverőtálban 5 perc alatt összeállítható, 10 perc alatt megsül, isteni finom reggelire egy pohár tejjel, uzsonnára, vendégvárónak vagy a délutáni kávé, tea mellé, sokáig friss marad fémdobozba zárva, és könnyedén magunkkal is vihetjük nass vagy müzliszelet helyett útravalónak. 

Mogyorós-csokis zabkeksz

Hozzávalók:

  • 10 dkg tahini (szezámkrém)
  • 10 dkg méz
  • 12 dkg finomabb szemű gm zabpehely
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 5 dkg mogyoró
  • 2 evőkanál szezámmag
  • csipet só

Elkészítés: A tahinit, a mézet és a zabpehely felét egy keverőtálba öntjük, a zabpehely másik felét és a mogyorót egy késes robotgéppel finomra őröljük, majd ezt is hozzáadjuk a szezámmaggal, a kakaóporral és egy csipet sóval, kanállal összekeverjük.

A masszából diónyi gombócokat formázunk, ellapítjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, egymástól távolabb, mert elterülnek. 

180 fokos sütőbe toljuk, és 10 perc alatt megsütjük, majd kivéve hagyjuk hűlni, hogy kicsit megkeményedjen.

Jól záródó dobozban sokáig eláll.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.