Írd be, mit keresel:

Babapiskóta házilag, ami önmagában is isteni

Számtalan desszert alapja a babapiskóta, a tiramisu és a pudingos rakott desszertek elképzelhetetlenek nélküle, de pohárkrémekhez, fagylalthoz is nagyon jól passzol, akár egészben, akár rámorzsolva. Ha pedig házi változatban készül, akkor önmagában is isteni kísérője lehet a délutáni kávénknak vagy egy pohár tejnek.

Cookta - 2018.01.06.
Babapiskóta házilag, ami önmagában is isteni

Bár babapiskótát készen is lehet kapni, a házi változat sokkal finomabb, egészen könnyű, más minőség. Mindössze tojás, liszt és cukor kell csak hozzá, illetve egy csipet só, pofonegyszerű és gyorsan elkészül, nem lesz benne semmilyen adalékanyag, és hosszan eltartható. Lehet, hogy nem olyan szép és egyenletes formájú, mint a bolti, de mondhatjuk rá, hogy rusztikus… És garantáltan finomabb!

Ha önmagában szeretnénk fogyasztani, nem pedig valamilyen desszert alapanyagaként, akkor ízesíthetjük is a piskótatésztát. Mehet bele egy kevés vanília-kivonat vagy őrölt fahéj, esetleg kevés reszelt citrom- vagy narancshéj, őrölt kardamom vagy gyömbér, pár csepp narancsvirágvíz, vagy megszórhatjuk a tetejét jégcukorral sütés előtt, vagy sütés után egy kis olvasztott csokival becsíkozhatjuk. Őszintén szólva a délutáni kávé mellé egy kis vaníliás porcukorral meghintve is mennyei, szigorúan a kávéba mártogatva. 😉

Babapiskóta házilag

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 10 dkg liszt
  • 8 dkg porcukor
  • 5 dkg kristálycukor
  • csipet só

Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük elektromos habverővel. Amikor már kemény, hozzáadjuk a porcukrot, és még 2-3 percig verjük.

A tojássárgákhoz adjuk a kristálycukrot, és fehéredésig, egészen krémesre, habosra verjük. A fehérjehabból egy nagykanálnyit hozzáadunk, tovább verjük, majd a sárgájás keveréket a fehérjehabba öntjük, és óvatosan összeforgatjuk, majd a lisztet is hozzászitáljuk, és ezzel is összeforgatjuk.

A könnyű masszát habzsákba töltjük, és 5-6 centis kis rudakat nyomunk belőle sütőpapírral fedett tepsibe, egymástól kicsit távolabb.

190 fokos sütőbe toljuk, és 10-12 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve 3-4 percet hűlni és keményedni hagyjuk, mielőtt levennék a tepsiről.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.