Írd be, mit keresel:

Kiadós szendvicskrém sütőtökkel és fetával

Tök jó zöldség a sütőtök, annyira változatosan használható, és olyan egészséges és finom, hogy csak szeretni lehet. Aki másképp gondolja, annak is érdemes egy próbát tennie például ezzel a nagyon jó kis fetás-sütőtökös szendvicskrémmel.

Cookta - 2018.01.09.
Kiadós szendvicskrém sütőtökkel és fetával

A hideg vacsorák legjobb megmentői a házi szendvicskrémek, gyorsan elkészíthetőek és remekül variálhatóak. A klasszikus körözött, tonhalkrém és májkrém mellett télen érdemes céklából, répából és mint ennél a receptnél, sütőtökből is finom kencét keverni. Kiadós, új színt és ízt hoz a szendvicsünkbe, nem mellesleg pedig egészséges is.

A sült sütőtök mellé most sült fokhagyma, feta, citrom, római kömény és egy kis kakukkfű társult, ízlés szerint készíthetjük darabosabbra vagy egészen krémesre, ki hogyan szereti jobban, és nagyon jó mártogatósnak is, 1-2 evőkanál tejföllel fellazítva.

Fetás sütőtökkrém

Hozzávalók:

  • 30 dkg sütőtök
  • 10 dkg feta vagy krémfehérsajt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • 1/2 citrom
  • 1 kávéskanál őrölt római kömény
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • csipetnyi csilipehely
  • néhány ág kakukkfű
  • só, bors

Elkészítés: A sütőtököt meghámozzuk, felkockázzuk, és a héjas fokhagymákkal együtt egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, enyhén sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk 1 evőkanál olívaolajjal, összeforgatjuk, és fóliával letakarva 170 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük, majd a sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni.

A fokhagymákat kinyomkodjuk a héjukból, és késes robotgépbe tesszük a sült sütőtökkel, hozzámorzsoljuk a feta felét, belereszeljük fél citrom levét. A kifacsart citromlével, a római köménnyel és csipetnyi csilipehellyel ízesítjük, összeturmixoljuk, majd ízlés szerint krémesítjük a tejföllel. A maradék fetát villával összetörjük, és hozzákeverjük a krémhez.

Néhány órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek kicsit összeérjenek. Szendvicskrémként vagy mártogatósként tálaljuk, kakukkfüvet hintve a tetejére.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.