Írd be, mit keresel:

A legegyszerűbb a legjobb: sajttal töltött sült paprika baconben

Az olvadó sajt, a ropogós bacon és az illatos paprika tökéletes triót alkot ebben az egyszerű, de nagyszerű fogásban. Ha kisebb paprikákat használunk, falatkának, vendégvárónak vagy borozgatás mellé is ideális, ha nagyobbakat, akkor salátával vagy friss kenyérrel gyors és könnyű, fehérjegazdag, szénhidrátszegény fogásnak.

Cookta - 2018.02.26.
A legegyszerűbb a legjobb: sajttal töltött sült paprika baconben

Zseniálisan egyszerű és páratlanul finom, különösen ha kellően zamatos paprikával készítjük, és az alapváltozathoz csupán 3 alapanyagra van szükség. A variációk száma viszont végtelen, mert készíthetjük

  • piros vagy zöld húsú, kisebb vagy nagyobb, édes vagy csípős paprikával
  • natúr vagy ízesített krémsajttal
  • a krémsajtot mi magunk is fűszerezhetjük vagy gazdagíthatjuk finomra vágott újhagymával, olajbogyóval, kaprival – és persze bármilyen fűszerrel, zöldfűszerrel
  • a krémsajtot kikeverhetjük reszelt sajttal vagy összemorzsolt fetával, kecskesajttal
  • krémsajt helyett használhatunk vékony csíkokra vágott, fűszerekkel összeforgatott mozzarellát
  • bacon helyett sovány sonkát is használhatunk, salátával tökéletes szénhidrátszegény, fehérjedús, diétás fogás
  • ha nincs krémsajtunk, reszelt sajtot tejföllel is kikeverhetünk a töltelékhez
  • a tölteléket egy kis mustárral, Tabasco szósszal kikeverve még pikánsabbá tehetjük

Sajttal töltött sült paprika baconben

Hozzávalók:

  • 3-4 húsos paprika
  • 20-25 dkg krémsajt
  • 6-8 szelet bacon
  • ízlés szerint a fenti ízesítők

Elkészítés: A paprikákat megmossuk, félbevágjuk úgy, hogy a szárát is kettévágjuk, az ereket, a magokat és a csumát kiszedjük, de a szárat meghagyjuk, így nem folyik majd ki a sajt sütés közben. Megtöltjük a krémsajttal, körbetekerjük a baconnel, és tepsibe vagy sütőtálba tesszük.

180 fokos sütőbe toljuk, és 20-25 perc alatt megsütjük, míg a bacon szép oiros és ropogós lesz.

Ízlés szerint salátával vagy friss kenyérrel tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.