Az olvadó sajt, a ropogós bacon és az illatos paprika tökéletes triót alkot ebben az egyszerű, de nagyszerű fogásban. Ha kisebb paprikákat használunk, falatkának, vendégvárónak vagy borozgatás mellé is ideális, ha nagyobbakat, akkor salátával vagy friss kenyérrel gyors és könnyű, fehérjegazdag, szénhidrátszegény fogásnak.
Zseniálisan egyszerű és páratlanul finom, különösen ha kellően zamatos paprikával készítjük, és az alapváltozathoz csupán 3 alapanyagra van szükség. A variációk száma viszont végtelen, mert készíthetjük
Sajttal töltött sült paprika baconben
Hozzávalók:
Elkészítés: A paprikákat megmossuk, félbevágjuk úgy, hogy a szárát is kettévágjuk, az ereket, a magokat és a csumát kiszedjük, de a szárat meghagyjuk, így nem folyik majd ki a sajt sütés közben. Megtöltjük a krémsajttal, körbetekerjük a baconnel, és tepsibe vagy sütőtálba tesszük.
180 fokos sütőbe toljuk, és 20-25 perc alatt megsütjük, míg a bacon szép oiros és ropogós lesz.
Ízlés szerint salátával vagy friss kenyérrel tálaljuk.