Írd be, mit keresel:

Harcsafilé rácosan, könnyebben és kiadósan

A rácponty zseniális egytálétel, egyfajta halas rakott krumpli, ami fűszeres-paprikás tejföllel és lecsóval - vagy a lecsó alapanyagaival, vagyis hagymával, paprikával és paradicsommal - van rétegezve, összesütve. Most soványabb változatban készült harcsával, de nem okozott csalódást!

Cookta Cookta - 2018.03.28.
Harcsafilé rácosan, könnyebben és kiadósan

Ennek a délvidéki, szerb gyökerekkel bíró szaftos fogásnak a fentieken kívül fontos belevalója a ponty mellett a szalonna is – most épp ez a kettő zsírosabb alapanyag maradt el, így könnyebb, gyomorkímélő változat készült, ami ráadásul kiadósabb, nagyon egyszerű, szálkátlan és nagyon finom.

A sokszor zsíros és nem túl kellemes ízű ponty helyett afrikai harcsafilé lett a főszereplő, erről a halféléről pedig jó tudni, hogy húsa alacsony zsírtartalmú, ugyanakkor szálkamentes, és nem Afrikából érkezik, hanem hazai tenyésztésű, nagyon kellemes ízű és egészséges, sovány, fehérjedús halféle, ráadásul sokkal pénztárcabarátabb, mint a hagyományos és ugyancsak nagyon finom harcsahús.

Harcsafilé rácosan

Hozzávalók:

  • 1 kg afrikai harcsafilé
  • 1,2 kg krumpli
  • 1 kápia paprika
  • 2 paradicsom
  • 1 fej hagyma
  • 5 dl tejföl
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • só, bors

Elkészítés: A krumplit alaposan megmossuk, és héjában feltesszük főni, 15-20 perc alatt félig megfőzzük, majd leszűrjük, kicsit hűlni hagyjuk, majd a megtisztított hagymával együtt felkarikázzuk, és egy tepsi aljába terítjük, sózzuk, borsozzuk. A kápia paprikát apróra kockázzuk, és a krumplira sózzuk.

A halfilét leöblítjük, leszárítjuk, hosszában kicsit beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk. A lisztet 1 teáskanál pirospaprikával összekeverjük, megszórjuk vele a halfilék mindkét oldalát, kézzel kicsit rányomkodjuk, majd a krumplira fektetjük.

A tejfölt sózzzuk, hozzáadunk 1 teáskanál pirospaprikát, hozzápréseljük a fokhagymát, alaposan elkeverjük, majd megkenjük a halakat és a krumplit, végül kirakjuk a karikára vágott paradicsommal, és rámorzsoljuk a vajat.

180 fokos sütőbe toljuk, és lgkeverés mellett kb. 25 perc alatt megsütjük.

Azonnal tálaljuk, savanyúságot vagy salátát kínálhatunk hozzá.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.