Írd be, mit keresel:

Spenótos tészta juhtúróval kiadósan, 15 perc alatt

A tésztaételeket - finomságuk mellett - gyorsaságuk és egyszerűségük miatt kedveljük, és bizony gyakran akad olyan alkalom, amikor életmentő egy egyszerű és pikk-pakk recept. Ez a spenótos-juhtúrós tészta épp ilyen, mindennel együtt 15 perc alatt megvan.

Cookta - 2018.04.21.
Spenótos tészta juhtúróval kiadósan, 15 perc alatt

A juhtúró ritkán kerül tésztaszószba, pedig nagyon karakteres és tökéletesen olvad, belesimul a mártásba, összetartja, a tésztával összeforgatva pedig minden falatját elképesztően aromássá teszi. Most húsmentes változat készült egy kis cukkinivel és spenóttal, de akár egy kis pirított baconnel vagy csirkemellel is gazdagítható húsimádóknak, és a bryndzától olyan finom és krémes, hogy azoknál is érdemes próbálkozni vele, akik amúgy a spenótot nem kedvelik.

Ebbe a fogásba most fagyasztott leveles spenót került, ami azért praktikus alapanyag, mert kockákban fagyasztva kapható, így nem kell feltétlenül az egészet felhasználni egy főzésre, mint a pürésített változatnál, és nagyon sokoldalúan felhasználható, kevésbé vizes és sokkal aromásabb, mint a pépes spenótpüré.

Spenótos tészta juhtúrósan

Hozzávalók:
40 dkg fusilli – vagy más – tészta
1 fej lilahagyma
1 zsenge cukkini
25 dkg fagyasztott leveles spenót
2 dl tejszín
10 dkg juhtúró
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
só, bors

Elkészítés: A tésztának vizet teszük fel, közben a zöldségeket megtisztítjuk, a lilahagymát szálasra vágjuk, a cukkinit hosszában négybe vágjuk, majd felszeleteljük. A főzővizet sózzuk, majd a tésztát beleszórjuk, és a csomagoláson feltüntetett időnél 1 perccel kevesebb ideig főzzük, majd leszűrjük.

Közben az olajon megfuttatjuk a lilahagymát és a cukkinit, hozzáadjuk a fokhagymát és a fagyos spenótot, felöntjük tejszínnel, sózzuk és borsozzuk, kevergetve addig főzzük, míg a spenót felenged. A tészta főzőlevéből szűk merőkanálnyit a szószhoz adunk, belemorzsoljuk a juhtúrót, majd beleforgatjuk a leszűrt tésztát, és 2 percet hagyjuk rotyogni, néha átkeverve, hogy a tészta kissé beszívhassa a finom juhtúrós szaftot.

Azon melegében tálaljuk, ízlés szerint morzsolhatunk rá kevés extra juhtúrót.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.