Kezdőknek, időhiánnyal küszködőknek, de még lustáknak is kedvére lehet ez a csodásan intenzív, frissítő és üde kevert tésztájú citromos süti, mert gyors és egyszerű, egyetlen keverőtálban 5 perc alatt összeállítható, és már sütés közben is mennyei citrusos illattal tölti be a konyhát.
Bámulatosan finom, pedig pofonegyszerű, és még a mosogatással sem kell bajlódni, hiszen mindent egyetlen tálban keverünk össze, de igazán ellenállhatatlanná a citromos máz teszi, ami szintén őrülten egyszerű, hiszen csak egy kis citromlé és porcukor keveréke.
A tésztája puha és könnyű egyszerre, erősen vajas, így nem szárad ki másnapra sem, viszont érdemes inkább alacsonyabb hőfokon és kicsit hosszabban sütni – 160 fokon kb. 35 perc -, hogy tökéletes állagú legyen. Istenien citromos és puha, szinte szaftos, a legjobban teához passzol!
Citromos kevert süti mázzal
Hozzávalók:
Elkészítés: A száraz alapanyagoat – a lisztet, a sütőport és a cukrot – egy tálba tesszük, összekeverjük, a közepébe egy mélyedést készítünk. Beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a lágy vajat és a joghurtot, hozzáreszeltjük a 2 citrom héját, és elektromos habverővel 2-3 perc alatt simára keverjük.
Kikent, lisztezett 23 centis kapcsos tortaformába öntjük, elsimítjuk, és 160 fokos sütőbe tolva, légkeverés mellett kb. 35 perc alatt szép aranyszínűre sütjük, majd a sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk, majd a tortaperemet levéve és rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
A mázhoz a porcukrot tálba tesszük, és 1 citrom kifacsart és átszűrt levével folyós mázzá keverjük, majd a süti tetejét ízlés szerint meglocsoljuk vagy bevonjuk vele.