Írd be, mit keresel:

Ellenállhatatlan epres sajttorta – sütés nélkül, zselés réteggel

A sajttorta mindig biztos befutó, a krémes és lágy sütemény minden formában a siker záloga, de eperrel és egy finom rezgős zselés réteggel tényleg felülmúlhatatlan. Bár három réteget kell készíteni, valójában így is egyszerű, és egy kis fűszerrel megbolondítva igazán kényeztető finomság.

Cookta - 2018.05.11.
Ellenállhatatlan epres sajttorta – sütés nélkül, zselés réteggel

A sütés nélküli sajttorta isteni finom és duplán játékos desszert – gyerekjáték és türelemjáték is egyszerre -, cserében viszont isteni finom, mindenkit levesz a lábáról, és kezdők is bátran elkészíthetik, mert mindig osztatlan sikert arat. Az alaprecept önmagában is tökéletes, de az eperszezon berobbanásával érdemes megbolondítani ezzel az isteni és illatos, aromás, koranyári gyümölccsel.

A sajttorta tetejét kirakhatjuk simán szeletelt eperrel, tálalhatjuk egy kis vaníliás cukorral pürésített friss eperrel, de a nem túl mutatós és sápadt sajttorta akkor lesz tökéletes, ha egy kis zselével összefogjuk a gyümölcsöket – pár perc plusz – de megéri!

Epres-zselés sajttorta

Hozzávalók:
A kekszes alaphoz:

  • 25 dkg zabkeksz
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 kávéskanál őrölt gyömbér

A sajtos réteghez:

  • 50 dkg natúr krémsajt
  • 3 dl tejszín
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom

Valamint:

  • nagyobb maréknyi eper
  • 1 csomag epres tortazselé
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1,5 dl víz

Elkészítés: A kekszes alaphoz a kekszet késes robotgépben finomra daráljuk, közben a vajat megolvasztjuk egy kis lábasban – vagy mikróban 800 Watton 20 másodperc alatt, majd a kekszhez adjuk a fahéjjal és a gyömbérrel, tovább mixeljük, majd a nedves homok állagú morzsát egy 23-25 centis kapcsos tortaformába öntjük, és egy pohár talpával vagy a kezünkkel alaposan lenyomkodjuk. Hűtőbe tesszük, amíg a sajtkrémet elkészítjük.

A jól behűtött krémsajtot keverőtálba tesszük, hozzáreszeljük a citrom héját, hozzáadunk 2-3 evőkanál citromlevet, a porcukrot és a vaníliás cukrot, és elektromos habverővel 2-3 percig keverjük, majd hozzáöntjük a jól behűtött tejszínt, és tovább verjük, amíg könnyű és habos állaga lesz.

A keveréket a kekszes alapra öntjük, elsimítjuk, és a hűtőbe tesszük, amíg a zselét elkészítjük.

Az epret megmossuk, kicsumázzuk, felszeleteljük vagy daraboljuk. A zseléhez a vizet a vaníliás cukorral és a tortazselével kézi habverővel simára keverjük, majd egy kis forralóban tűzre tesszük, forrásig melegítjük, majd a tűzről levéve, időnként megkeverve hagyjuk kicsit hűlni.

A torta tetején elrendezzük az epret, majd egyenletesen rálocsoljuk a zselét, és a hűtőbe téve 3-4 órát hagyjuk pihenni, hogy a sajtos és a zselés réteg is tökéletesen összeálljon.

Tálalás előtt a tortaforma peremét leemeljük, és a sajttortát szeletelve tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.