A töltött zöldségek régi kedvencek, még akkor is, ha a klasszikus töltelékekkel van némi pepecselni való. Ennél a húsmentes padlizsános finom fogásnál azonban erről szó sincs: a jó kis sajtos, szaftos, fehérjedús töltelék egyetlen mérőpohárban összeturmixolható!
Frappánsan egyszerű, belül krémes, ízekben gazdag, laktató jóság ez a töltött padlizsán, tojás, sajt, fokhagyma és némi friss zöldfűszer kell hozzá csupán, mégis igazán kényeztető fogást prezentálhatunk, alig több mint fél óra alatt. Érdemes közepes méretű, feszes húsú és fényes héjú padlizsánokat választani mindig, mert ezek a legfinomabbak, könnyebben megsülnek, itt szerencsére a sajt is segít, hogy egészen krémes és olvadós legyen a sült zöldség.
Amíg sül a padlizsán, készíthetünk hozzá egy könnyű salátát, de akár süthetünk mellette hasábokra vágott krumplit is a tepsiben, de párolt rizs, bulgur vagy köles is jó kísérője lehet ennek a csupa sajt töltött zöldségnek.
Sajtos töltött padlizsán egyszerűen
Hozzávalók:
Elkészítés: A padlizsánokat félbevágjuk, tepsibe tesszük, sózzuk, egy kis olajjal és vízzel meglocsoljuk, és 250 fokos sütőbe tolva, légkeverés mellett 15 percet sütjük, amíg egy kicsit megpuhul.
A padlizsán húsát egy kanállal kikaparjuk, és 2 tojással, 20 dkg reszelt sajttal, 1 gerezd fokhagymával és a vegyes friss zöldfűszerrel, sóval és borssal egy mérőpohárba tesszük, botmixerrel összemixeljük. Ezt a keveréket visszatesszük a padlizsáncsónakokba, megszórjuk a reszelt parmezánnal, és visszatoljuk a sütőbe, amíg szépen megpirul.
Salátával vagy ízlés szerint más körettel azon melegében tálaljuk.